Leden stemmen massaal in met eindbod

De leden van CNV Vakmensen hebben met een overgrote meerderheid ingestemd met het eindbod van werkgevers. Liefst 83% van de leden heeft ingestemd met het voorliggende eindbod van werkgevers. Omdat ook de achterban van FNV heeft ingestemd met het eindbod ligt de weg open om tot een definitieve nieuwe cao Bouw en Infra te komen. Ondanks het hoge percentage van instemmen zijn er wel aandachtspunten benoemd. De bond moet volop aan de bak blijven gaan om de positie van Uta-werknemers op onderdelen te verbeteren. Zowel bouwplaats- als uta medewerkers hebben massaal hun stem uitgebracht. Ondanks instemmen is er ook komende tijd werk aan de winkel.

Stemming

Er hebben heel veel mensen gestemd, leden en niet-leden. In formele zin tellen de stemmen van niet-leden niet mee. Feit is wel dat deze groep met 66% heeft ingestemd met het eindbod. Het is belangrijk dat niet-leden zich organiseren om mee te praten en beslissen over de koers vanaf 2025. De cao heeft per slot van rekening maar een looptijd van een jaar. Deze cao is voor iedereen, ook voor jouw collega's die geen lid zijn. Dankzij onze leden, dankzij jou dus, is er een mooie nieuwe cao. Leuke aanleiding om jouw collega lid te maken. In december kunnen zij nog gebruik maken van de aanbieding; voor de eerste 6 maanden betalen zij in totaal € 20,23! Jij ontvang voor elk lid die jij werft een keuze cadeaubon t.w.v. € 20,-! www.cnv-ledenwerven.nl/

Hoe nu verder?

CNV Vakmensen heeft de werkgevers laten weten dat een nieuwe cao een feit is. De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2024. Per die datum gaat dan ook de eerste loonsverhoging in te weten 3,5% en €50,- structureel per maand.

Cao-partijen

Werkgevers en vakbonden treden volgende week met elkaar in overleg om een aantal praktische zaken in gang te zetten en formeel af te ronden. De afspraken worden omgezet in cao-teksten, uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Cao-online

Wil je alles nog eens terug lezen of nog een reactie plaatsen? Ga naar de cao-pagina


Namens de onderhandelingsdelegatie wensen we jou en je naasten hele fijne kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2024 toe.

Evert van der Steege, kaderlid
Jelmer Hoogland, bestuurder

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Bouw en Infra