Kou in de bouw? Alles wat je moet weten in 1 app

Weerverlet app voor bouwprofessionals

Werk jij met kou en vorst in de bouw? Winterse omstandigheden gaan gepaard met wettelijke rechten en plichten. Jij wilt dan natuurlijk precies weten waar jij en je collega’s aan toe zijn. Met de gratis en up-to-date Weerverlet app van CNV Vakmensen heb je alles wat je moet weten met 1 klik paraat. Altijd en overal!

Download de gratis CNV Weerverlet app (Android)

Klik op de link om te downloaden.

Download de Weerverlet app

Download de gratis CNV Weerverlet app (Apple)

Klik op de link om te downloaden.

Download de Weerverlet app (Iphone)

Download de nieuwsbrief over onwerkbaar weer

Ben je werkzaam onder de cao bouw en infra, dan is het in de winter van groot belang om de gevoelstemperatuur goed in de gaten te houden. Lees in de nieuwsbrief alle up-to-date informatie over vorstverlet en werken bij onwerkbaar weer.

Download

Voortaan heb je bij kou direct antwoord op vragen als:

 • Hoe werk ik veilig?
 • Hoe koud is het op mijn locatie?
 • Wanneer wordt het werk stilgelegd?
 • Wanneer wordt loon doorbetaald?

Voor wie is de (gratis) app zeer nuttig?

Voor alle bouwprofessionals die vallen onder de cao Bouw & Infra. Denk aan bouwplaatsmedewerkers, steigerbouwers, leidinggevenden op bouwplaatsen, bouwprojectplanners, aannemers etc. De app is 100% gratis voor leden én niet-leden!

Wanneer kun je in de bouw stoppen met werken?

Als je volgens de afspraken binnen de cao je werk mag staken door de winterse weersomstandigheden, dan heet dat vorstverlet. Dat geldt:

 • Bij een gevoelstemperatuur van -6 graden Celsius of lager. De combinatie van temperatuur, windsnelheid en windrichting bepaalt de gevoelstemperatuur. Het hoeft dus niet te vriezen. Die gevoelstemperatuur wordt op twee tijdstippen gemeten: om 7.00 uur en om 9.00. De meting van 9.00 uur is doorslaggevend bij het bepalen of je wel of niet naar je werk hoeft, of de bouwplaats mag verlaten. Dit recht heb je ook als je werkgever geen winter-/doorwerkkleding (heeft) verstrekt of als de bouwplaats niet begaanbaar is door een laag sneeuw.
 • Als het vriest en rijwegen of looppaden zijn niet begaanbaar.

Veelgestelde vragen rondom vorstverlet in de bouw

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte