Meer informatie over de cao Bouw en Infra
Voor wie
De cao Bouw en Infra geldt voor alle werknemers die werken binnen de bouw- en infrasector. Deze cao valt onder de bouwnijverheid, samen met Bitumineuze- en kunststof dakbedekkingsbedrijven (Bikudak) en Waterbouw.
Looptijd cao
De huidige cao Bouw en Infra loopt tot 31 december 2022, echter zijn er al vroegtijdig onderhandelingen gestart om dezelfde cao te verlengen tot 31 december 2023. Dit komt door de uitdagende omstandigheden binnen de sector. Normaliter verloopt een cao-traject anders, met veel voorbereidingen. Dit keer kan er meteen gestemd worden op de nieuwe voorstellen.
Uitdagingen Bouw en Infra
De bouw- en infrasector staat voor enorme uitdagingen als het gaat om woningopgave, energietransitie, verduurzaming van gebouwen en het bereikbaar houden van ons land. Tegelijkertijd groeit de onzekerheid voor werkgevers en werknemers door stijgende bouwkosten, inflatie, energiekosten en woonlasten. Om deze redenen vinden cao-partijen dat de sector behoefte heeft aan duidelijkheid en arbeidsrust. Er zijn veranderingen voorgesteld over loonsverhogingen en vergoedingen. Hierover kun jij uiteraard stemmen. De overige afspraken in de cao Bouw & Infra 2021-2022 worden ongewijzigd voortgezet en meegenomen in de verlenging van deze cao.
Reacties