Cao-onderhandelingen bij BoerPlay tot nu toe...

De directie van BoerPlay weet wat we willen: voor 2024 is dat 7% en voor 2025 5% loonsverhoging. En onze ondergrens -het mandaat- weten ze nu ook...

De ledenraadpleging van dinsdag 21 november was druk bezocht. We hebben toen onze wensen in betere arbeidsvoorwaarden besproken en ook een mandaat vastgesteld. Voor 2024 is de wens 7% en voor 2025 is dat 5% loonsverhoging. Het mandaat - het minimale wat we willen hebben - is 6% voor 2024 en 4% voor 2025. Dat is dus meer dan de geboden 4,1% en 3,% van jullie werkgever. Vorige week donderdag hebben we als CNV-onderhandelingsdelegatie dit kenbaar gemaakt in cao-overleg. Dat is niet gebruikelijk, maar wel héél helder van onze kant. De directie zal de gevolgen berekenen en we praten hierover verder op donderdag 21 december. 

Reiskosten: elke kilometer telt

Waar we het ook nog over gehad hebben: de reiskostenvergoeding wordt in 2024 de fiscaal vrije € 0,23 per kilometer. We - CNV, OR en HR - zullen nog onderzoeken hoe dat het beste kan. Wij zien namelijk het liefst dat elke daadwerkelijk gereden woon-werk-kilometer vergoed wordt en niet een "maandelijks fiscaal toegestaan gemiddelde". Dat kan namelijk een hoop geld schelen. Maar de administratie moet natuurlijk wel eenvoudig zijn.
We wachten de onderhandelingen van 21 december nog even af. Daarom zullen we nog niet allemaal een CNV-petje opzetten, wat we eerder bedacht hadden als ludieke actie. 

Met vriendelijke groet,

Namens de CNV-onderhandelingsdelegatie,
Leon van der Elsen (bestuurder)
06-81419158

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error