Stem over het cao-akkoord Boer Speeltoestellen

Wij hebben met je werkgever een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van 2 jaar (1 februari 2022 tot 1 februari 2024). Het uitgewerkte resultaat tref je als bijlage bij deze nieuwsbrief aan. Graag nodigen wij je uit om je stem hierover uit te brengen.

Het brood wordt voor iedereen even veel duurder

De toenemende prijsstijgingen als gevolg van onder andere de internationale ontwikkelingen met als gevolg de verwachte groei van de inflatie en de onzekerheid die dit met zich meebrengt, stonden dit jaar tijdens de onderhandelingen centraal. Na de nodige gesprekken zijn we er toch met elkaar uitgekomen. Beide partijen hebben water bij de wijn gedaan. Het bereikte cao-akkoord leggen wij met een positief advies aan jullie voor. 

De gemiddelde verandering kosten van levensonderhoud als gevolg van stijgende energieprijzen heeft voor de lagere inkomens een grotere impact op het besteedbaar inkomen dan voor de hogere inkomens. Om deze reden hebben we voor het 1e jaar afgesproken geen salarisverhoging te geven in procenten maar centen. Elke medewerker met een voltijd dienstverband krijgt er maandelijks € 105,- bij. Voor deeltijd werkers is dit naar rato van het dienstverband. Voor het 2e jaar krijgt iedereen er 2,3% bij.

We hebben afgesproken dat de reiskosten woon-werkverkeer worden verhoogd naar € 0,19. Verder hebben we onder meer afspraken gemaakt over aanpassing van jullie pensioen en komt er een partnerpensioen. Het is ons niet gelukt om een afspraak te kunnen maken over een jaarlijkse bonusregeling. Maar in de plaats daarvan heeft je werkgever voorgesteld een project te starten om vermijdbare kosten te reduceren. 75% van de gerealiseerde besparing gaat terug naar de medewerkers. Dit kan voor 2022 en voor 2023 een mooie bonus voor alle medewerkers opleveren. In samenwerking met de OR wordt aan dit project handen en voeten gegeven. Je werkgever en de OR komen spoedig met meer informatie hierover.

Voor de volledige uitwerking van het onderhandelingsresultaat verwijzen we je naar de bijlage.    

Vragen

Heb je nog vragen, dan kun je deze stellen aan je collega Peter Verweij of Willem van der Linden. Je kunt mij ook een e-mail sturen: g.vancuijk@cnvvakmensen.nl Ook niet leden kunnen mij mailen als zij een vraag hebben.

Stem uiterlijk 5 april 2021

Je wordt uitgenodigd om na het doornemen van de bijlage, uiterlijk dinsdag 5 april 2022 je stem uit te brengen over het bereikte cao-akkoord.  Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen Stemmen is een voorrecht van de leden van vakbonden CNV Vakmensen en FNV. Ben je geen lid dan nodigen wij je toch uit ons te laten weten wat jij van de nieuwe cao vindt.

Downloads