Werkgevers in de zuivel gaan niet in op ultimatum, maandag eerste staking in Marum

De werkgevers in de zuivel hebben laten weten dat zij niet ingaan op ons ultimatum. Daarom maken wij ons op voor de eerste staking. Die begint komende maandag bij FrieslandCampina in Marum.

Het ultimatum dat wij aan de werkgevers in de Zuivel (NZO) hebben gesteld liep vandaag om 12.00 uur af. De werkgevers gaan niet in op onze eisen. Nu rest ons nog maar één ding: staken. 

Eerste staking van start

Maandagmorgen vanaf 6.00 uur leggen de leden bij FrieslandCampina in Marum het werk voor 24 uur neer. Dit geldt voor medewerkers in ploegenroosters en dagdienst-medewerkers. 
Vervolg stakingen zijn inmiddels gepland. Hierover zullen we de leden later informeren.

Waarom staken we?

Wij geloven dat een hoger loonbod in de zuivel mogelijk en nodig. Werknemers hebben recht op koopkrachtbehoud. Nu we zijn uitonderhandeld is actievoeren onze enige optie. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. Met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. De komende weken zullen we ons daarvoor inzetten. 

Volg de ontwikkelingen

Alle informatie is ook te vinden op www.cnvvakmensen.nl/zuivel. Ga naar het kopje cao en tik in het zoekveld zuivel in. Je komt nu op de cao-pagina zuivel waar deze nieuwsbrief ook te vinden is. Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan, samen staan we sterk!

Vragen?

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid in jouw bedrijf.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error