Stakingsoproep voor leden FrieslandCampina in Marum

Wij roepen alle leden bij FrieslandCampina in Marum op om maandagmorgen 1 mei vanaf 06.00 uur voor 24 uur het werk neer te leggen. Dit betekent dat er tot dinsdagmorgen 2 mei 06.00 uur gestaakt wordt.

Dit geldt voor de leden die werkzaam zijn in de dagdienst en in de ploegendienst. 

Wat verwachten we van je?

  • Je gaat die dag niet naar het bedrijf.
  • Je schrijft je maandag 1 mei tussen 14.00 uur en 16.00 uur in als staker bij café Marktzicht aan de Marktstraat 20 in Marum;
  • Ook de leden die op 1 mei volgens roostervrij zijn en die de staking steunen, roepen wij op om vanaf 14.00 uur aanwezig te zijn in café Marktzicht.

Inschrijven als staker

CNV-leden hebben per post een stakingsformulier ontvangen. Met dit formulier schrijf je je in als staker. Neem het formulier mee naar café Marktzicht. Het je geen formulier ontvangen, dan hebben wij deze voor je in café Marktzicht. 

Stakers ontvangen van de bonden een stakingsuitkering. De stakingsuitkering bedraagt 70 euro netto per dag. Vanaf de 6e dag staken wordt dit netto 94 euro per dag. 

Waarom staken we?

Wij geloven dat een hoger loonbod erin zit. Nu we zijn uit onderhandeld, is actievoeren onze enige optie. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. 
Met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. De komende weken zullen daarvoor bepalend zijn. 

Gevolgen van de staking

De werkgever is geïnformeerd, zodat die maatregelen kan treffen die nodig zijn om de gevolgen van de staking op 1 mei op te vangen. veiligheid, het inlichten van leveranciers, eventuele buitenfirma’s en het voorkomen van productbederf

Geen lid?

Collega’s die geen lid zijn maar wel mee willen staken, gaan maandag 1 mei ook niet werken en komen naar café Marktzicht. Daar kunnen ze lid worden en ontvangen ze ook een ook een stakingsuitkering over de gestaakte dag. 
We rekenen op jullie deelname!

Meer informatie

Alle informatie is ook te vinden op www.cnvvakmensen.nl/zuivel.   

Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan via www.cnvvakmensen.nl/lidworden. Samen staan we sterk.

Vragen?

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error