CNV helpt leden Tyson Foods bij ontslag

Op 1 maart 2024 zijn de vakbonden geïnformeerd over het voornemen van Tyson Foods om de fabriek in Oosterwolde (Fr.) te sluiten en collectief ontslag voor jullie allemaal. De datum staat evenwel nog niet vast. Daar wordt de komende tijd verder over gesproken.

De directie heeft ons verteld dat ze een adviesaanvraag voor sluiting van de fabriek  op 29 februari 2024 bij de ondernemingsraad hebben neergelegd. Het is nu aan de ondernemingsraad om nut en noodzaak van dit voorgenomen besluit te toetsen.

Redenen ontslag

Volgens hoofdmoedermaatschappij Tyson Foods, Inc. (TFO) zijn er drie belangrijke redenen voor het collectief ontslag. Een nieuwe strategie voor een gezondere, duurzame en winstgevende organisatie, de beoordeling van alternatieve opties naar aanleiding van de recente bedrijfsbrand, begin december 2023, en het verlies van een belangrijke klant. Op basis van de resultaten van de verschillende scenario's heeft TFO geconcludeerd dat voortzetting van de huidige situatie in Oosterwolde niet haalbaar is.

Sociaal plan

Het is nu eerst aan de OR om te bepalen welk advies er moet worden gegeven. De rol van de vakbonden is om te onderhandelen over de opvang van de sociale gevolgen (sociaal plan). Natuurlijk is daar onderlinge afstemming over tussen OR en vakbonden.

Met onze collega’s van het FNV is afgesproken dat zij de gesprekken over de opvang van de sociale gevolgen gaan doen.
Als CNV hebben we te weinig leden bij Tyson Foods. Natuurlijk kunnen jullie als lid wel rekenen op de individuele hulp die nodig is in deze moeilijke situatie bij het verliezen van je baan.

Hebben jullie vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error