Update cao onderhandelingen Royal Swinkels

Maandag 26 februari was wederom een onderhandeling voor de nieuwe cao RSFB. Met dank voor alle input zijn wij als onderhandelingsdelegatie van de vakbonden het gesprek aangegaan met Robbie Pastoor en Jacco Pol.

Hieronder een toelichting op de belangrijkste voorstellen tot nu toe.

Loon en looptijd

Het laatste loonbod van jouw werkgever is 1,5% vanaf 1-4-2024 en 1,5% per 1-1-2025 met een looptijd van 20 maanden. Ons tegenbod hierop hebben we samen afgestemd op de bijeenkomsten en biedt twee opties:

  • Looptijd van 12 maanden met een totaalpercentage van 9%
  • Looptijd van 24 maanden met een APC per 1-1-2025, per 1-4-2024 3,8% inflatiereparatie, per 1-7-2024 2%, per 1-7-2025 2%

Robbie gaf aan zich zorgen te maken over deze looneis. Zij kampen met grote uitdagingen in de Private Label volumes waarvan ook de voorspellingen nog niet hoopgevend zijn. We hebben hier nog geen concreet tegenbod op ontvangen.

Prestatiebeloning

Op de bijeenkomsten hebben wij globaal uitgelegd dat het een voorstel van de werkgever is om een systeem voor prestatiebeloning in te willen voeren. Wij hebben aangegeven dat hier vanuit de achterban geen vertrouwen in is en dat er weerstand en onduidelijkheid over dit voorstel leeft. Robbie en Jacco hebben aangegeven om dit voorstel verder uit te werken met behulp van de werkvloer. Als er een concreter plan ligt, komen we er bij jou op terug. Werkgever zal jou moeten overtuigen dat dit een waterdicht systeem kan zijn, dat is niet aan de vakbonden. Wij gaan dan ook niet akkoord zonder jouw stem.

Mobiliteit

Wij hebben aangegeven dat de verbetering voor een reiskostenregeling nog niet concreet genoeg is om aan jou voor te leggen. Dat jij straks gebruik kan maken van de regeling voor een leasefiets zal daar een onderdeel van zijn. Daarnaast onderhandelen we over een hogere kilometervergoeding en een hoger maximum aan kilometers. Dit is nu 30 km en werkgever stelt voor om dit verhogen naar 50 km.

RVU

De regeling vervroegd uittreden maakt het voor medewerkers met zware beroepen mogelijk om 3 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd uit dienst te treden. De regeling is opgenomen in de cao en loopt nog tot 31-12-2025. We hebben in deze ronde afgesproken om de regeling voort te zetten als er vanuit het kabinet besloten wordt om deze regeling boetevrij voort te zetten. Deze afspraak wordt in de cao opgenomen.

WGA-premie

Voor de looptijd van de nieuwe cao zal de premie voor de WGA-verzekering niet op jou als als werknemer worden verhaald. De werkgever blijft de kosten hiervoor dragen.

De volgende onderhandeling vindt plaats op maandag 11 maart. Hierna brengen we jou weer op de hoogte over het verloop daarvan. Ondertussen is het belangrijk dat jij deze informatie deelt met collega’s die nog geen lid zijn van de vakbond. Het gaat ook over hun loon en overige arbeidsvoorwaarden! Ga het gesprek aan over het belang van lidmaatschap bij de vakbond en/of verwijs ze door naar onze kaderleden Roger Jansen en Jos van Kemenade. Samen voor een betere cao RSFB!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 2833 4284
E.: r.biesmans@cnvvakmensen.nl