Toekomstige pensioenregeling RSFB

De afgelopen maanden heeft Royal Swinkels Family Brewers (RSFB) met de vakbonden en de ondernemingsraad een intensief proces doorlopen over de toekomstige pensioenregeling van RSFB in het kader van de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Bekeken is of de huidige beschikbare premieregeling in Kring DC moet worden aangepast; de huidige pensioenregeling zal ongewijzigd voort worden gezet.

Daarnaast is besproken of er nog iets moet gebeuren met de pensioenen die tot 2021 zijn opgebouwd in Kring Bavaria (ook het vroegere pensioenfonds Bavaria is in deze kring opgegaan). Kring Bavaria is een kring van Algemeen Pensioenfonds Centraal Beheer.

Waarde overdracht

Uit de besprekingen is gekomen dat het bestuur van Algemeen Pensioenfonds Centraal Beheer verzocht wordt om een waarde-overdracht te onderzoeken van Kring Bavaria naar Kring DC. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of een waarde-overdracht uberhaupt mogelijk is, en zo ja of het voor jou ook een voordeel biedt. Als overdracht mogelijk blijkt dan zul je uitgebreid geinformeerd worden zodat duidelijk is of voor jou sprake is van een voordeel. Je hebt overigens altijd de keuze om niet akkoord te gaan met de overdracht. 

Eerst zullen we moeten afwachten of overdracht mogelijk is. We houden je op de hoogte!

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 2833 4284
E.: r.biesmans@cnvvakmensen.nl