Onderhandelingen cao Slagersbedrijf gestart

De eerste onderhandelingsronde voor de cao voor het Slagersbedrijf stond op donderdag 30 november in het teken van het toelichten van de cao-wijzigingsvoorstellen van de bonden en van die van de werkgeversorganisatie KNS. De werkgevers hebben echter nog geen concreet loonvoorstel gedaan.

Het eerste cao-overleg stond in het teken van verkennen en toelichten. Afgelopen maandag 27 november 2023 heeft CNV Vakmensen bijgevoegde wijzigingsvoorstellen ingediend bij de werkgevers. De toelichting op de voorstellenbrief volgde vandaag.  

De werkgevers schetsten de ontwikkelingen in de branche zoals zij die zagen en gaven daarop ook een toelichting op hun voorstellen. De voorstellen van werkgevers moeten zij nog verder concretiseren.

Jouw wensen

Veel werknemers uit de industriële en ambachtelijke slagerijen hebben in augustus en september ondermeer via onze cao-enquête aangegeven welke arbeidsvoorwaarden zij belangrijk vinden. Daarnaast kregen we ook behoorlijk wat mailtjes en appjes. Deze input hebben we verwerkt in wijzigingsvoorstellen voor de cao voor het Slagersbedrijf 2024, die ook mede gebaseerd zijn op het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen. Zo zetten we ons dus komende cao-onderhandelingen in voor wat jij hebt aangegeven belangrijk te vinden.

De wijzigingsvoorstellen in het kort:

  • Loonsverhoging van 10% plus 100 euro bruto per maand;
  • Regeling Vervroegd Uittreden voor iedereen;
  • Verbeterde reiskostenvergoeding;
  • Gelijke arbeidsvoorwaarden voor iedereen; dus ook voor uitzendkrachten;
  • Experiment mantelzorg omzetten in een vaste regeling.
In de bijlage vind je alle wijzigingsvoorstellen van CNV Vakmensen.

Hoe verder?

Op 15 januari 2024 is de tweede onderhandelingsronde gepland tussen de bonden en werkgevers.
Dan zullen we dieper op de inhoud in gaan. 

Whatsapp-groep

Wil je snel een appje krijgen hoe de vlag er voor hangt na een cao-overleg? Meld je hier aan voor de whatsappgroep van CNV Vakmensen over de cao Slagers.

En natuurlijk kun je tussendoor altijd een mailtje of appje naar mij persoonlijk sturen of je kunt naar de cao-pagina van CNV Vakmensen gaan om tussentijds te reageren en vragen te stellen. Ook kun je daar alles over het cao-traject terugvinden. Ga hier direct naar jouw cao-pagina of - als je deze nieuwsbrief op papier krijgt - toets in: www.cnvvakmensen.nl/slagers.

Alleen samen staan we sterk! Attendeer jouw collega's op de andere voordelen van het lidmaatschap van CNV Vakmensen (naast het beinvloeden van jouw cao)!

Met vriendelijke groet,

Nancy Abelskamp, 
Bestuurder CNV Vakmensen,
06 – 51251159
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads