Onderhandelingsresultaat cao-Plukon 2020

Op maandag 2 december jl. hebben heeft CNV een onderhandelingsakkoord bereikt met Plukon inzake de cao-Plukon, met de onderstaande afspraken.
  1. De Lonen stijgen in 2020 met 3.5% structureel in 2 stappen:
    1. Per januari 2020 stijgen de lonen met 2.7%
    2. Er wordt een eindejaar uitkering (EJU) ingevoerd van 0.8% over het inkomen van 2020 en uitbetaald in december 2020 (grondslag hiervoor is, vaste salaris, vaste toeslagen, verdiensten op grond van een in de onderneming geldende beloningsbesluit, ploegentoeslag, vaste toeslagen en uitkeringen gebaseerd op de cao, met inbegrip van verdiensten uit overwerk).
  2. De looptijd is van periode 1/2020 t/m periode 3/2021
  3. Pensioen-akkoord: cao-partijen gaan in gesprek om uitvoering te geven aan afspraken in het pensioen-akkoord (eerder stoppen met werken, verlofsparen, part-time werken et ceterat) voor periode 5 2020.
  4. Het Duurzaam Inzetbaarheidsproject SPDI wordt in 2020 voortgezet met afspraken inzake ontwikkeling van de werknemer en inwerktrajecten uitzendkrachten.
  5. In overleg met OR worden afspraken gemaakt (Wezep en Dedemsvaart) inzake hygiënische handeling en beloning hiervan.
  6. Vitaliteit: Plukon gaat de pilot vitaliteitsklassen breed binnen de 2 bedrijven toepassen.
  7. Cao-partijen gaan in gesprek om de positie van de Afroep medewerkers (scholieren) in kader van de nieuwe wet Arbeid in Balans nader te bespreken betreffende de oproep periode van 4 dagen en wederzijdse verplichtingen.
  8. De EHBO vergoeding wordt verbeterd en ook toegankelijk voor ploegleider met BHV.
  9. In kader van de WKR (werkkostenregeling) zal plukon meewerken om reiskosten uit te ruilen met andere arbeidsvoorwaarden.
  10. De vakantie toeslag wordt ook uitbetaald over Overwerk bij medewerkers met een recht op WML (wet minimumloon).

Hoe nu verder
Dit akkoord is een onderhandelingsakkoord, waarbij niet alle gevraagde punten zijn binnen gehaald, maar GEZIEN de afspraak inzake de verbetering van het inkomen in 2020 met 3.5% zijn we voorzichtig positief en vragen je vóór 12 december 2019 aanstaande via de mail aan ondergetekende te laten weten of je akkoord bent met dit onderhandelingsakkoord (p.deridder@cnvvakmensen.nl).

Vragen over dit akkoord, kun je stellen aan Peter de Ridder via onderstaande contactgegevens.

Mede namens CNV-kaderleden: Aart Vierhuis, Jenze van de Belt en Chris van Andel.

Meer leden, meer invloed; Dus maak je collega lid van CNV Vakmensen op www.vakmensen.nl/lidworden en hartelijk dank.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Voeding
06-51601997
p.deridder@cnvvakmensen.nl