Wil je meepraten over de nieuwe cao Gemaksvoedingsindustrie?

Meld je aan voor een online bijeenkomst op 14 of 21 maart 2024. Op 6 maart 2024 was het derde cao-overleg met werkgevers in de Gemaksvoedingsindustrie. Helaas hebben ze een groot deel van onze voorstellen voor een nieuwe cao afgewezen. Werkgevers willen de cao versoberen en meer afspraken maken op bedrijfsniveau. Hier zijn we niet blij mee. Daarom organiseren wij, de vakbonden CNV Vakmensen en FNV, online bijeenkomsten voor werknemers. Wil je meepraten over je nieuwe cao? Meld je dan aan!

Weinig bereidheid bij werkgevers

Tijdens het derde cao-overleg op 6 maart 2024 werd duidelijk dat een nieuwe cao er voorlopig nog niet is. Het loonbod van werkgevers is een schamele 2% met een looptijd van 12 maanden. Werkgevers wijzen vrijwel alle voorstellen van de vakbonden voor de nieuwe cao af. Daarnaast willen ze de cao versoberen door gemaakte afspraken aan te passen of te versoepelen. Ze willen meer maatwerk leveren en op verschillende punten hun eigen bedrijfsbeleid kunnen voeren. Voorbeelden hiervan zijn afspraken over werktijden, weekendtoeslagen, opzegtermijnen en uitzonderingen voor de vijfploegendienst. Dit vinden we geen goede ontwikkeling en daarom willen we met jou en je collega’s in gesprek.  

Data online bijeenkomsten  

FNV Voedingsindustrie en CNV Vakmensen organiseren in de maand maart twee online bijeenkomsten via Teams. Tijdens deze sessies van 1 uur willen we met zoveel mogelijk werknemers (leden én niet-leden) in de Gemaksvoedingsindustrie in gesprek over de nieuwe cao. 

Dit zijn de data van de bijeenkomsten:

  • Donderdag 14 maart 2024 van 16.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag 21 maart 2024 van 20.00 tot 21.00 uur 

Neem deel aan één van de digitale bijeenkomsten 

Wil je meepraten over de nieuwe cao? Neem deel aan één van onderstaande digitale bijeenkomsten via onderstaande links. We kijken ernaar uit jou en je collega’s te ontmoeten, want de inhoud van jullie cao staat op het spel. Wijs dus ook je collega’s op dit bericht en nodig ze uit om deel te nemen. 

--> Bijeenkomst donderdag 14 maart 2024
--> Bijeenkomst donderdag 21 maart 2024

Ontvang je deze nieuwsbrief niet digitaal? Ga dan naar de cao-pagina via www.cnvvakmensen.nl/caos  en type Gemaksvoedingsindustrie in het cao zoekveld.
Klik vervolgens op de digitale versie van deze nieuwsbrief om de links te gebruiken.

Samen sterk voor een betere cao

Zonder leden geen cao! Om een goede cao af te spreken, hebben wij jouw steun nodig. De beste steun is als je lid wordt van de CNV Vakmensen. Als CNV-lid sta je sterker en heb je meer invloed op de uitkomst van de cao-onderhandelingen. Samen met jou en alle andere CNV-leden kunnen wij opkomen voor betere arbeidsvoorwaarden, zodat jij en je collega's krijgen waar jullie recht op hebben. https://www.cnv.nl/lid-worden/.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Gemaksvoedingsindustrie kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Gemaksvoedingsindustrie | CNV Vakmensen.

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV-kaderleden,

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5120 2961
r.jongen@cnvvakmensen.nl