Instemming met gemengde gevoelens bij RFH!

In navolging op de laatste nieuwsbrief kan ik jullie meedelen dat een meerderheid heeft ingestemd met de corona maatregelen. Maar het aantal tegenstemmers en het commentaar bij de stemming is van groot belang om zeker ook met RFH te delen.

Reacties
We kunnen hieruit opmaken dat onze leden toch heel veel moeite hebben met de maatregelen en de manier waarop het proces is verlopen. De reacties gaan onder andere over het gebrek aan waardering, de onduidelijkheid over nut en noodzaak en tot slot vinden onze leden het zeer belangrijk dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen en zij vinden dat dit bij RFH minimaal gebeurd. 
Wij nemen deze signalen zeer serieus en wij vinden het van groot belang dat RFH beter gaat communiceren met haar medewerkers. Ook blijkt hieruit de noodzaak dat wij de komende periode nauwgezet de financiële situatie bij RFH volgen. Dan kan er immers medio september een beslissing genomen worden over onze eis de loonsverhoging en de periode verhoging alsnog met terugwerkende kracht uit te betalen.

Aanvullende afspraken
Naast de afspraken over Koningsdag en de loonsverhogingen zijn ook de volgende afspraken gemaakt:
- de financiële gegevens worden gedeeld met vakorganisaties en zijn de basis waarop wellicht afspraken worden gemaakt.
- Medio september zullen de sociale partners in overleg treden over de optie de loonsverhoging en periodieke beloning met terugwerkende kracht te betalen.
Daarnaast is ook gesproken over het opschorten van de variabele beloning, maar dat is een zaak die besproken wordt met OR en dat hebben wij dan ook bij directie van RFH aangegeven.
Vanzelfsprekend blijven we jullie de komende periode op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen bij RFH.

Vragen of opmerkingen?
Laat ons dit dan weten via onderstaande contactgegevens. Heb je vragen over je werk en het coronavirus, neem dan een kijkje op https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus 

Namerns Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen,
Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6877
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl