Onderhandelingen met DLF van start

Op 22 april hebben de vakorganisaties een eerste overleg gehad met de werkgever over de totstandkoming van een nieuwe cao. De cao loopt op 1 juli 2024 af en wij hopen ruim voor die tijd een mooi resultaat voor alle werknemers van DLF te hebben bereikt. In de bijlage vinden jullie de voorstellenbrief en gezamenlijke nieuwsbrief.

De eerste ronde bestond vooral uit het toelichten van de voorstellenbrieven van de vakbonden. Uit de reactie van de werkgever bleek dat we op een aantal punten nog ver uit elkaar liggen. Duidelijk is dat wij in deze onzekere tijd voor de werknemers van DLF wel een aantal zekerheden zoals een goed en eerlijk loon moeten blijven waarborgen. Als reactie op het voornemen van de directie om de ploegendienst te vervangen voor een flexibele dienst hebben we opnieuw gezegd dat er zowel bij de medewerkers, de vakbonden als bij de OR nog ontzettend veel onduidelijk is en dat de directie er goed aan doet om zo snel mogelijk klare wijn te schenken en alle mogelijke denkbare (alternatieve) scenario’s zo helder mogelijk te schetsen. Dat is in het belang van iedereen.

Daarnaast denkt jullie werkgever erover om de leeftijdsgrens (60 jaar) op overwerk te laten vervallen, maar dit is geen concreet voorstel geweest. DLF benut de tijd om hier verder over na te denken en komt hier het volgende cao overleg op 8 mei op terug of dit wel of geen voorstel wordt. We houden jullie uiteraard ook op de hoogte als er tussentijds nieuws is.

Als je vragen, zorgen of opmerkingen hebt over het proces rondom de voorgenomen besluiten en/of het cao proces, benader dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders. Het cao proces wordt ook bijgehouden op onze cao pagina: Cao DLF Seeds & Sience | CNV Vakmensen - Land- en Tuinbouw | CNV Vakmensen.


FNV Agrarisch Groen
Nel de Winter, kaderlid
Niels Minnaard, vakbondsbestuurder

RMU Werknemers
Klaas-Jan Priem, kaderlid
Mel Blonk, vakbondsbestuurder

CNV
Bouke Nieuwenhuijse, kaderlid
Diana Kraan, vakbondsbestuurder
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl

Downloads