Praat mee over je nieuwe cao

Op 1 november 2020 loopt de cao bij Koppert af. Volgende week zullen de onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen, de FNV en jullie werkgever starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. In verband met de coronamaatregelen en de nieuwe roosters is het niet mogelijk om een ledenvergadering te organiseren. Stuur daarom je voorstellen per mail naar mij, dan wordt het wellicht opgenomen in onze wijzigingsvoorstellenbrief.

Wijzigingsvoorstellen
De wijzigingsvoorstellen die wij tijdens dit overleg doen zijn gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen en de input wie wij vanuit onze leden ontvangen. Na overleg met ons kaderlid over de huidige roosters en rekening houdend met de coronamaatregelen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet gaat lukken een ledenvergadering te organiseren zoals we dat normaal doen. Daarom vraag ik iedereen om de onderwerpen die je besproken wil hebben tijdens het cao overleg, met een korte toelichting, per mail naar mij te sturen. Denk daarbij aan zaken als de looptijd van de cao, de loonvraag, duurzame inzetbaarheid maar ook zaken als werkgeluk en omgaan met rouw op je werk. 

Aan de hand van jullie input en ons beleid zal ik een wijzigingsvoorstellenbrief schrijven die ik zal delen met onze leden en jullie werkgever. Het zal niet altijd mogelijk zijn om alle voorstellen die gedaan worden op te nemen in de brief, wij zullen daarom beoordelen of een voorstel haalbaar is en of het voldoende draagkracht heeft onder de leden.

Ik wil iedereen vragen om uiterlijk 16 oktober je voorstellen naar mij op te sturen via het onderstaande email adres. Je kan het natuurlijk ook doorgeven aan Willem Poot, ons kaderlid die mij bijstaat tijdens de onderhandelingen.


Mede namens Willem Poot


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl