Ultimatum: acties dreigen in bakkersbedrijven

Vandaag is er om 12:00 uur een ultimatum gestuurd aan jullie werkgevers. Als zij voor 7 juni om 12:00 uur niet ingaan op onze eisen, volgen er stakingen.

Ultimatum

Het ultimatum is verstuurd omdat werkgevers niet bereid zijn een loonsverhoging van 15% af te spreken, bij een cao voor 19 maanden. Werkgevers bieden een loonsverhoging van 10% bij een cao voor 24 maanden. Dat is veel te weinig!

Om goed te kunnen vergelijken wat wij vragen en werkgevers bieden, kijken we wat de loonsverhoging op jaarbasis is. De door ons gevraagde loonsverhoging komt dan uit op 9,47% per jaar (15% gedeeld door 19, maal 12). De door werkgevers geboden loonsverhoging is dan 5% per jaar (10% gedeeld door 24, maal 12).

Daarnaast gaat de door werkgevers geboden loonsverhoging ook nu weer te laat in: niet op 1 juni maar op 1 oktober. Dus de eerste 4 maanden van de nieuwe cao geen loonsverhoging.  

Het ultimatum

De voorstellen uit onze voorstellenbrief zijn nu als eisen opgenomen in het ultimatum. Zie ook onze voorstellenbrief. Beiden zijn als bijlagen toegevoegd. 

Geven werkgevers voor 7 juni – 12:00 uur niet aan dat ze aan onze eisen willen voldoen, dan gaan we stakingen organiseren.

Hoe nu verder?

Vanaf 7 juni gaan we leden oproepen om te gaan staken. Waar we gaan staken ontvangen leden een stakingsoproep met daarin uitleg over ‘wat te doen’.  

Wanneer jij met een groep collega’s in de komende weken geen stakingsoproep hebt ontvangen maar je wilt wel meestaken voor betere afspraken?  Neem dan contact op met Nicole Engmann - van Eijbergen via n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl 

Waar jullie voor gaan staken

  • Voor loonsverhogingen die tenminste de stijgende prijzen compenseren.
  • Voor loonsverhogingen die op tijd in gaan en niet pas vele maanden later.
  • Voor verbeteringen van de bestaande cao (zie onze voorstellenbrief).
  • Geen verdere verslechteringen van de bestaande cao.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina

Nicole Engmann - van Eijbergen / Evert Jan van de Mheen (afwezig van 3 - 19 juni) 
Bestuurders CNV Vakmensen

Jacques Janssen
Kaderlid CNV Vakmensen 

Downloads

Heb je vragen aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error