cao-overleg zoetwaren opgeschort tot volgend jaar

De bedrijven houden de hand op de knip, en willen maar 0,4% loonsverhoging betalen. De inflatie schommelt nu rond de 1%, en is volgend jaar waarschijnlijk rond de 1,5%. Werkgevers zeggen dat ze slecht draaien door Corona. Jullie zeggen dat de meeste bedrijven goed draaien. De werkgevers gaan met hun leden (de bedrijven) overleggen of ze over een paar maanden wel ruimte zien voor een loonsverhoging.
Per 1 januari gaat helaas de pensioenpremie omhoog. De werkgever betaalt 2/3, jij 1/3. Dat komt gemiddeld neer op 0,5% voor jou, en 1 % voor de werkgever. Voor lage lonen liggen deze percentages lager, bij hogere lonen hoger.

We gaan ondertussen wel alvast onderzoeken of je eerder met pensioen kan. En we gaan kijken of de roosters minder ongezond kunnen. Dus we zitten niet stil.

We zijn blij met jullie reacties. Wij horen van CNV-leden alleen maar, dat de bedrijven goed draaien. Dank voor al jullie reacties uit de snoep, de koek en de chocolade!

Heb je vragen, wil je het ergens over hebben? Ga naar Je Achterban, de Community voor alle werknemers in de Zoetwaren. Laat van je horen, zodat de werkgevers weten wat ze moeten doen. << Ga naar www.jeachterban.nl/zoetwaren >>

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl