Stem op het eindbod DHL Supply Chain, Freight, Global Forwarding en Gerlach

Hierbij ontvangen jullie het eindbod zoals wij dit hebben ontvangen van DHL. Met dit eindbod geeft de werkgever na 3 lange onderhandelingsronden aan dat we zijn uit onderhandeld: “dit is het uiterste wat ik wil geven”.

Wat houdt het eindbod van werkgever in?

  • Een looptijd 1 jaar: van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025.
  • DHL heeft de wens om te splitsen naar twee cao's te weten: DGFF (DGF, Freight, Gerlach) en DCS (Supply Chain). Hierdoor kunnen wij (DHL) naar de toekomst toe de cao nog beter inrichten naar de verschillende doelgroepen medewerkers. De huidige cao is het uitgangspunt.
  • Er zal een werkgroep (werkgever en werknemers/vakbonden) ingericht worden die uiterlijk 1 juni van start gaat.
  • Cao-salaris verhoging DHL Freight en DHL Global Forwarding/Gerlach van 5% per 1 april 2024.
  • Cao-salaris verhoging DSC, reeds 1 december 2023 uitgekeerd van 5%.
  • Aanvullend 1,5% per 1 juli 2024 (dus alleen voor DSC).
  • en 1% per december 2024 voor de cao schalen 3, 4, 5 en 6 (alleen voor DSC).
  • Voor DHL Freight, Global Forwarding en Gerlach is er in 2024 een extra vergoedingsmogelijkheid DIV-budget van maximaal € 250,- bruto, indien het eigen risico is gebruikt van 1 tot 250 euro (je kunt maximaal €250 bruto declareren). Dit zonder een extra dag toe te kennen.
  • Het eigen risico kunnen declareren is in 2024 een extra vergoedingsmogelijkheid, ALLEEN VOOR DGF EN FREIGHT, niet voor DHL Supply Chain.
  • Het maximale bedrag is €250,- bruto welke we eenmalig voor 2024 toepassen, zonder dat er een extra vakantiedag wordt uitgekeerd. Dit is dus een extra vergoedingsmogelijkheid boven op de huidige DIV-regeling, hij wordt dus niet aangepast maar voor 2024 uitgebreid. Let op: indien je je DIV-budget al opgebruikt hebt, kun je niets meer declareren.
  • Geen toepassing meet van de jeugdschalen, we zullen deze uit de cao verwijderen.
  • Maaltijdvergoeding naar € 15,- netto per maaltijd (incl. drank) via OR.
  • Kortdurende zorgverlof - Voor iemand die in het ziekenhuis ligt, kan geen zorgverlof opgenomen worden, deze persoon krijgt reeds verzorging. Hiervoor is bijvoorbeeld calamiteitenverlof indien nodig.
  • Verlenging 80-90-100 regeling.
  • Beoordelingsartikel aanpassing -de passage over de promotie wordt ten gunste van de werknemer gewijzigd- als je na mei, maar voor september, in dienst bent gekomen/promotie hebt gehad hoef je niet te wachten op beoordeling/verhoging.
  • Consignatie verhoogde vergoedingen, te weten per uur van €0,91 naar €1,13 toeslag per uur.
  • 's Nachts en op zon- en feestdagen van €1,13 naar €1,46 toeslag per uur. Verder blijft dit artikel in 2024 ongewijzigd.
  • Cao-à-la-carte artikel 6 Bovenwettelijke dagen willen wij in de cao omschreven hebben als 2,56% van het salaris (de waarde verandert niet). De medewerker heeft nog steeds de 6 dagen ter beschikking als hij/zij dit wenst.

Breng als lid je stem uit

Wij, vakbonden FNV en CNV, leggen jullie dit eindbod neutraal ter stemming voor. Ga je akkoord met hetgeen jullie werkgever als uiterste geboden heeft?
Vakbondsleden kunnen uiterlijk 22 maart, 16.00 uur hun stem uitbrengen. Krijg je de nieuwsbrief per post? Kijk dan op de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/vervoer/vervoer-en-logistiek/cao-dhl-logistics/ . Daar tref je de stemlink in de nieuwsbrief aan. 

Klik hier om nu je stem uit te brengen

Maak je collega lid van CNV

De cao DHL komt niet zomaar tot stand. Jij bent lid van CNV Vakmensen. Bedankt daarvoor en mede door jouw lidmaatschap wordt een cao-afspraak gemaakt. Jij weet al hoe belangrijk het is en hoe meer CNV-leden er zijn, hoe groter de kans dat jullie cao-wensen worden gerealiseerd. Vraag eens aan jouw collega die nog geen lid is van het CNV om lid te worden van de vakbond. Je betaalde contributie kan je elk jaar fiscaal aantrekkelijk laten verrekenen met je salaris, waardoor lidmaatschap netto goedkoper is. Als lid van het CNV heb je bovendien rechtsbijstand voor het hele gezin (zie voorwaarden op de website), loopbaanbegeleiding, scholing en rechtstreeks invloed en inspraak op jouw cao. 

Zijn er collega’s die vragen hebben over het lidmaatschap? Geef ze gerust mijn mailadres zodat ik hun vragen kan beantwoorden: r.jongen@cnvvakmensen.nl Zijn er meerdere collega’s met vragen, dan kom ik graag naar jullie werkplek om de voordelen van het CNV-lidmaatschap toe te lichten of informatie over jullie cao te geven.

Cao-online, vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je contact met mij opnemen. En op de cao-pagina kun jij altijd jouw vragen stellen en reageren op dit bericht of op andere actuele cao-zaken. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv  en pas jouw gegevens aan.

Mede namens de CNV-kaderleden Leonie Hamans, Eric Kwak en Jan Kappers,

René Jongen, bestuurder CNV Vakmensen
M +31 6 5120 2961
r.jongen@cnvvakmensen.nl