Eerder stoppen met werken in BGV

Dit najaar onderhandelen we weer over jouw cao Beroepsgoederenvervoer. Vorige week kondigden we aan dat we vandaag het thema ‘loon naar werken’ zouden behandelen. In het kader van de pensioenacties op 29 mei hebben we het thema ‘eerder stoppen met werken’ naar voren gehaald.

Het pensioenstelsel is een belangrijk thema voor het beroepsgoederenvervoer. Daarom voeren we 29 mei weer massaal actie. Onze eisen zijn:

  • de AOW-leeftijd bevriezen
  • Indexatie van pensioenen moet mogelijk zijn
  • Alle werkenden moeten in staat zijn een goed pensioen op te bouwen

Kom in actie voor een eerlijk pensioen!
Wij gaan er vanuit dat jij naar één van de bijeenkomsten gaat omdat je een goed pensioen belangrijk vind!t Maar, als je per ongeluk toch aan het werk bent op 29 mei, houd dan je pauze tussen 11.00 en 13.00 uur in Groningen, Arnhem, Den Haag of Eindhoven! Sluit je aan! Want wat is nou mooier dan in je lunchpauze een krachtig geluid te laten horen.

Wil je meer informatie en/of meepraten over het pensioenstelsel? Ga naar www.jeachterban.nl/pensioen

Cao Beroepsgoederenvervoer
Tot zo ver de landelijke politiek. Deze nieuwsbrief zou toch over de cao Beroepsgoederenvervoer gaan? Dat klopt. Aan de AOW-leeftijd kunnen we in de cao niets veranderen, daar gaat de politiek over. Wat we wèl kunnen doen lees je in onze laatste blog. Je leest hem op www.jeachterban.nl/transport-logistiek. Laat daar ook je eigen ideeën over je pensioen weten, reageer op die van ons en doe mee aan de poll.

Praat mee!
Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen. Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan! Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje. In de bijlage vind je onze poster.

Downloads