Ultimatum cao taxi en zorgvervoer verlopen. Wat nu?

Het ultimatum dat wij aan werkgevers hebben gedaan, is vandaag om 12.00 uur verlopen. Dit betekent dat er vanaf dit moment acties kunnen gaan komen. We geven je een update met de laatste stand van zaken.

Werkgevers hebben ons gemeld dat zij niet op ons ultimatum in gaan. Dit was ook te lezen op de website van TaxiPro: Werkgevers wijzen ultimatums vakbonden af | TaxiPro

Omdat acties nu onvermijdelijk zijn, hebben we vanmorgen een veiligheidsoverleg gehad met KNV en enkele werkgevers. In dit overleg hebben we afspraken gemaakt met elkaar hoe we de veiligheid tijdens acties kunnen waarborgen. We willen natuurlijk allemaal dat er geen onveilige situaties ontstaan en dat we op een verantwoorde manier acties organiseren.

Eén van de afspraken die we hebben gemaakt, is dat we 2 werkdagen van tevoren een aankondiging gaan doen bij de betreffende bedrijven. Hierdoor kunnen er nog maatregelen genomen worden voor cruciale ritten zoals bijvoorbeeld medisch noodzakelijke ritten. De werkgevers die aangezegd worden, kunnen hier ook met ons verdere afspraken over maken als dat nodig is. 

Wat nu?

Na het verlopen van het ultimatum mogen de bonden hun acties gaan organiseren. Dit kunnen ludieke acties zijn tot stakingen. Met deze acties kunnen we druk zetten op de werkgevers om tot betere afspraken te komen. Vanaf volgende week zullen de eerste acties plaats gaan vinden, hier ontvangen jullie snel meer informatie over.

Wat onze eisen zijn lees je op onze cao pagina: Cao Taxi | CNV Vakmensen. Ook kun je hier je reactie of vraag achterlaten.

Wat zijn je rechten als werknemer bij stakingen

Staken is een recht van de werknemer, vastgelegd in wetgeving. Je mag staken. Staken is het neerleggen van werk, dus tijdens werktijd. Bij een staking kun je je inschrijven bij ons op de locatie die we daarvoor bekend zullen maken. Je ontvangt dan een stakingsuitkering, meer informatie over stakingsuitkeringen lees je hier: Stakingsuitkering: geld als je werkgever je loon niet doorbetaald | CNV

Om actie te voeren hoef je geen toestemming te vragen bij je leidinggevende en je hoeft niet aan te geven dat je gaat staken. Ook collega’s die geen lid zijn van een vakbond kunnen staken, zij ontvangen alleen geen uitkering. Als ze meteen lid worden dan ontvangen zij wel een stakingsuitkering van ons. Op dit moment kunnen zij erg voordelig lid worden.

Volgende week komt er meer informatie over de aankomende acties! Houd je mailbox en de cao-pagina goed in de gaten en deel alle informatie ook met je collega’s.

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
r.pellis@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error