De RVU-regeling

In de Cao Multimodaal hebben wij onlangs een RVU regeling (Regeling Vervroegd Uittreden) afgesproken met de werkgevers en dus ook met Arriva.

Deze regeling houdt in dat je 1 jaar voor je AOW-gerechtigde leeftijd al mag stoppen met werken.

Wij willen benadrukken dat het altijd een keuze van jou als werknemer is en nooit van de werkgever. Eerder stoppen heeft namelijk ook financiële consequenties voor onder andere je pensioen en dus je maandelijkse inkomen. Dat moet een weloverwogen eigen keuze zijn onderbouwd met goede voorlichting en advies.

In de cao-OV is deze regeling nog niet afgesproken maar zijn bonden en werkgevers wel in gesprek. Ons bereiken nu de signalen dat diverse van jullie en of jullie collega’s al zijn benaderd om gebruik te maken van deze regeling. Dat is verassend want de regeling is nog niet definitief binnen de CAO-OV. Mocht jij benaderd zijn wil wij je op het hart drukken om vooralsnog nergens mee akkoord te gaan tot dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt.

Enige vorm van onder druk zetten mag je je melden bij ons of de kaderleden. Dat is namelijk niet de bedoeling.
Dat melden geldt in deze situatie voor zowel leden als niet-leden en kan de onderstaande contactpersonen van CNV en FNV.


Sijtze de Bruine
Bestuurder CNV Vakmensen
E. s.debruine@cnvvakmensen.nl

Marlies Peeters
Bestuurder FNV 
E. Marlies.Peeters@fnv.nl