Openbaar Vervoer, werkgevers hebben niet gereageerd

Werkgevers hebben niet gereageerd op ons ultimatum om te komen tot een nieuwe cao.

Ultimatum

Maandag 30 januari 2023 om 12.00 uur liep het ultimatum,  dat CNV Vakmensen aan de werkgevers in het Openbaar Vervoer had gesteld, af. Werkgevers willen dus geen gehoor geven aan de gerechtvaardigde eisen die vakbonden gesteld hebben. Wij moeten dus de conclusie trekken dat ze geen behoefte hebben om de werkdruk in de sector omlaag te brengen. Werkgevers verwijten ons dat wij geen rekening houden met de situatie waarin het OV zich bevindt (nog steeds te weinig reizigers), maar ze doen zelf helemaal niets aan maatregelen die effect hebben op een vermindering van de werkdruk en op het ziekteverzuim. Dat is teleurstellend.

Acties onvermijdelijk

Dat betekent dat acties onvermijdelijk zijn. We doen dat niet graag, maar het kan niet anders. Vanaf 6 februari gaan we het werk in het hele Openbaar Vervoer, met uitzondering van de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Den Haag en (deels) Rotterdam, stilleggen.

De actietrein is in beweging.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina

Hanane Chikhi
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20748851 / E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl 

Evert Jan van de Mheen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53736490 / E: ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl