Vakbondsleden akkoord met cao

De leden van CNV Vakmensen hebben in grote meerderheid ingestemd met het door partijen bereikte cao-onderhandelingsresultaat. Ook de leden van FNV en VHS hebben zich achter het resultaat geschaard.

Grote meerderheid stemt voor onderhandelingsresultaat


Bijna 40% van de leden van CNV Vakmensen heeft gestemd; 75% stemde in met het cao-onderhandelingsresultaat. Bij de tegenstemmers was het grootste pijnpunt de salarisverhoging van 2,7% per 1 maart 2022. De inflatie was op jaarbasis (2021) 2,7% en de bonden hadden als minimuminzet koopkrachtbehoud. We hebben lang moeten onderhandelen over dit percentage want het vertrekpunt van Movares was 1,5% per 1 januari 2022.  De medewerkers van Movares zouden er hierdoor in koopkracht behoorlijk op achteruit gaan.  De bonden hebben met dit onderhandelingsresultaat  aan de onderhandelingstafel het maximale bereikt voor hun leden.

Een sterke bond is belangrijker dan ooit!


Om onze positie aan de onderhandelingstafel sterker te maken hebben we (nieuwe) leden nodig. Ook onze kadergroep kan versterking gebruiken: actieve leden die meedenken over onze inzet bij de onderhandelingen. Je bent meer dan welkom! Neem daarvoor contact op met Hans en dan nodigt hij je uit voor de eerstvolgende bijeenkomst van onze kadergroep.
Tot slot willen wij jullie bedanken voor het meedenken en de steun tijdens de onderhandelingen!

Met vriendelijke groeten,

Hans van Ankeren (kaderlid)
E: hans.van.ankeren@movares.nl

Jerry Piqué (bestuurder)
E: j.pique@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error