Na oproep bonden: ThyssenKrupp Veerhaven past eindbod aan

ThyssenKrupp Veerhaven heeft - nadat CNV Vakmensen en Nautilus informeel overleg met de directie hebben gevoerd - afgelopen weekend laten weten dat het eindbod is aangepast en de flexibiliteitsafspraak voor de vloot van tafel is gehaald.
CNV Vakmensen en Nautilus hebben op woensdag 14 oktober contact opgenomen met de directeur van ThyssenKrupp Veerhaven.

Na nog niet eens alle leden te hebben gesproken, was al na de eerste ledenvergadering op 8 oktober en de toen al binnen gekomen stemmingsuitslagen, jullie signaal uitermate helder. De leden werkzaam op de vloot wilden de voorwaarde die Thyssenkrupp Veerhaven stelde in het eindbod: flexibilisering in het roosteren, van tafel. De leden waren daarvoor bereid het eindbod integraal af te wijzen. Gevolg daarvan zou zijn dat de cao opgezegd zou zijn.

Precies dat wat de bonden uit alle macht eerder in het proces hebben getracht te voorkomen: langdurige onderhandelingen, zonder zekerheid van een cao in deze woelige tijden. Juist in tijden van crisis is het van groot belang dat je cao zekerheid en rust biedt. Daarom zijn we afgelopen zomer met het idee gekomen om niet nu te onderhandelen over een geheel nieuwe cao, maar de huidige cao te verlengen. Daarin vindt de directie van ThyssenKrupp Veerhaven ons. En dat onderschrijven ze - na intern beraad - ook nu weer.

ThyssenKrupp Veerhaven heeft CNV Vakmensen en Nautilus afgelopen weekend laten weten dat de afspraak over de flexibilisering van de roosters nu uit het eindbod wordt gehaald. Omdat zij juist ook juist nu de rust in het bedrijf onderstrepen.

Maar de directie heeft wel aangegeven dat de afspraak rondom flexibiliteit in het roosteren belangrijk voor hen is. De directie is bereid dit thema voor nu te parkeren, maar wil er wel op terugkomen en de komende tijd gezamenlijk de inhoudelijke bezwaren verkennen. Desalniettemin streven ze er naar passende afspraken te maken die voor werkgevers en werknemers wenselijk en optimaal zijn.

Aan de leden van CNV Vakmensen en Nautilus dan nu het verzoek om opnieuw te stemmen over dit nieuwe eindbod zonder de flexibiliseringsafspraak.

Dat onderhandelingsresultaat tref je in de bijlage aan.

Stemmen kan tot 25 oktober 2020 aanstaande: HIER kun je je stem uitbrengen.

De ledenraadpleging van donderdag 22 oktober om 14:00 uur, gaat gewoon door, daar kun je je vragen stellen. Meld je HIER aan voor de ledenraadpleging. De avond ervoor ontvangen jullie daarvoor een link in de mail, waarop je kunt inloggen in MSTeams.

Zijn er tussentijds toch nog vragen, dan weten jullie me te vinden op onderstaand mailadres,

mede namens Paola de Sido, Jan de Rover en Henk Roskam

Nancy Abelskamp                                                  Bert Klein
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen                 Nautilus International
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl                            bklein@nautilusint.org

 


 

Downloads