Korte update Arriva Twente

Gisteren ontving je een nieuwsbrief van ons over de kwestie omtrent het tijdelijke dienstenpakket bij Arriva. Wij hebben hier intern en met onze kaderleden over gesproken hoe wij hier als CNV mee om zullen gaan. We lichten dit graag aan jullie toe zodat jullie in ieder geval op de hoogte zijn over de stappen die wij voor ogen hebben.

Bekend is dat Arriva rijdt met een tijdelijk dienstenpakket. De OR heeft voor dit dienstenpakket een voorwaardelijke instemming verleend. Iedereen was in de veronderstelling dat dit dienstenpakket tot eind april zou gelden.
Arriva heeft aangegeven dat het niet haalbaar is om eind april een nieuw dienstenpakket te hebben conform alle afspraken en regels. Zij geven daarbij aan door te gaan rijden met huidige tijdelijke dienstenpakket. Dit was voor velen van jullie een doorn in het oog.

Hoe nu verder?
In eerste instantie liggen vraagstukken over roosters bij de ondernemingsraad. Als CNV vinden wij het daarom ook belangrijk om eerst af te stemmen met de OR over mogelijke vervolgstappen in dit dossier, zodat we elkaar hier in kunnen versterken. Het CNV heeft daarom een verzoek ingediend bij de OR om volgende week een overleg in te plannen tussen vakbonden en de OR. Als dit overleg plaats heeft gevonden zullen we jullie verder informeren over de vervolgstappen. 

Mede namens de kaderleden,

Rick Pellis
Bestuurder CNV
06 5120 2994
r.pellis@cnv.nl 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error