Tijdelijke contracten HPDII en kaderleden gezocht

Gisteren zijn vakbonden door Hutchison Ports Delta II geïnformeerd over het niet verlengen van de tijdelijke contracten. In deze nieuwsbrieven lees je daar meer over.

Contracten niet verlengd

Tot onze spijt heeft HPDII ons gemeld dat zij vanwege de structureel achterblijvende volumes moeten ingrijpen in de bedrijfsvoering en daarom tijdelijke contracten vanaf juni niet meer zullen verlengen. Wij zijn natuurlijk erg teleurgesteld in deze maatregelen en hebben onze zorgen naar jullie werkgever hierover geuit.

Hutchison gaat er in ieder geval voor zorgen dat de medewerkers waarvan het contract niet wordt verlengd tijdig geïnformeerd worden, daarnaast zullen zij deze medewerkers helpen van werk naar werk als daar behoefte aan is. Maar het blijft natuurlijk enorm pijnlijk dat gemotiveerde en hardwerkende collega’s nu de laan uit worden gestuurd!

Toekomst

Voor de nabije toekomst ziet jullie werkgever met de nieuwe bezetting nog genoeg werk tot de grote verbouwing (Omega). Hoe het tijdens de verbouwing gaat met eventuele collegiale in- en uitleen is nog onzeker.

Kaderleden gezocht

Omdat er nog veel veranderingen en onzekere tijden voor jullie aankomen willen wij ons kaderleden netwerk bij HPDII uitbreiden. Onze kaderleden zijn onze oren en ogen op werkvloer en zorgen ervoor dat wij weten wat er speelt en wij snel in actie kunnen komen.

Als kaderlid word je door ons getraind zodat je goed weet wat al je rechten en plichten zijn als medewerker en vakbondslid. Voor dit kaderwerk word je vrijgemaakt van werk of krijg je een vergoeding maar er wordt ook wat van je gevraagd tijdens je werk en in je vrije tijd.

Lijkt het jou interessant/leuk om actief lid te worden en heb jij een groot rechtvaardigheidsgevoel? Meld je dan nu via de mail bij mij en dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek!

Mede namens de kaderleden,

Berthus de Jong, Bob Geeve en René Blok

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl