Informeel Overleg Vakbonden & Werkgevers OV

Afgelopen woensdag 20 maart heeft er een informeel overleg plaatsgevonden tussen de vakbonden en werkgevers in het openbaar vervoer. Hieronder lees je de belangrijkste punten die zijn besproken.

Structureel overleg
Cao-partijen hebben afgesproken dat zij ieder kwartaal bijeen zullen komen, los van de cao-onderhandelingen, om te praten over lopende zaken en toekomstige ontwikkelingen in de sector. Het afgelopen cao-traject is op zijn zachtst gezegd niet soepel verlopen. Dit doet ook wat met het vertrouwen over en weer. Ook daarom is het van belang dat cao-partijen regelmatig met elkaar in gesprek blijven.

Cao-onderhandelingen 2025
Cao-partijen hebben afgesproken dat de formele onderhandelingen in januari 2025 van start zullen gaan. In aanloop naar deze formele onderhandelingen zullen cao-partijen tijdens de eerder genoemde reguliere kwartaaloverleggen spreken over onderwerpen die spelen in de sector. Uiteraard zullen we jullie, zoals gebruikelijk, ook raadplegen voor onze cao-voorstellen. Dat zal in het najaar gebeuren. 

Besproken onderwerpen
Tijdens het overleg van woensdag hebben we wel al een aantal onderwerpen kort aangestipt waarover we in de volgende overleggen verder zullen spreken. Dit zijn onder andere de volgende onderwerpen: werkdruk, concessiewisselingen, Code Verantwoord Marktgedrag, inzet van arbeidsmigranten, personeelstekorten, ziekteverzuim en de RVU-regelingen.

Evaluatie
Tijdens het eerstvolgende overleg zullen cao-partijen de afspraken uit het onderhandelingsresultaat en de Taskforce Werkdruk evalueren. We willen graag weten hoe de gemaakte afspraken in de praktijk worden nagekomen en hoeveel mensen gebruik maken van bijvoorbeeld het generatiepact. Werkgevers hebben toegezegd dat zij tijdens het volgende overleg deze cijfers aan ons zullen presenteren.

Vragen?
Mochten jullie vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen wij dat uiteraard graag. Mail je vraag naar ons, onze e-mail adressen vind je hieronder. We zullen jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

 

Met vriendelijke groet,

Hanane Chikhi                                               Evert Jan van de Mheen

Bestuurder CNV Vakmensen                         Bestuurder CNV Vakmensen
E: h.chikhi@cnv.nl                                         E: ej.vandemheen@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error