Stem over cao-resultaat Verbrugge Terminals

Vorige week hebben we jullie op de hoogte gebracht van het onderhandelingsresultaat dat wij alsnog bereikten met Verbrugge. Nu is het tijd om daarover jouw stem uit te brengen. Stem je voor of tegen dit resultaat. Lees verder voor afwegingen en om je stem uit te brengen.
Het onderhandelingsresultaat weerspiegelt de zorgelijke bedrijfseconomische situatie bij Verbrugge Terminals. Desondanks hebben we een afspraak weten te maken over het behoud van de APC in de CAO. Dat is winst. Over de uitbetaling van de APC, wanneer en in welke porties hebben we op regelmatige basis overleg met Verbrugge. Dat is ook winst, want anders had Verbrugge geheel en al zelf kunnen besluiten of hij de APC wel of niet zou handhaven en uitbetalen.

We realiseren ons dat dit resultaat jullie niet laaiend enthousiast kan maken. Gezien de situatie zoals die is, waarin Verbrugge sowieso al flink zeilen moet bijzetten om het schip drijvend te houden en waarbij corona de situatie nog zorgelijker maakt, leggen we dit resultaat toch met een positief advies aan jullie voor.

Behalve over de APC zijn ook nog wat andere afspraken gemaakt waarmee iets voor de werknemers verbetert. Meer compensatie voor het werken in de nacht, een duidelijke afspraak over kraan 26, uitbreiding van de Senioren Fitregeling; afijn, alle afspraken staan in bijgaand onderhandelingsresultaat op een rijtje.

Wij zeggen toe dat we Verbrugge in elk contactmoment zullen aansporen om nog beter te luisteren naar de mensen op de werkvloer. Want elke tip waarmee voorkomen kan worden dat nodeloos geld wordt uitgegeven, elk advies dat leidt tot een besparing van kosten, zou nu omarmd moeten worden. Aarzel niet om een tip of advies waarmee nog niets gedaan is, te herhalen. Soms is dat helaas nodig. Het gaat er nu om dat Verbrugge deze moeilijke periode doorkomt.

Nogmaals: bijgaand treffen jullie het onderhandelingsresultaat aan. via deze weg kunnen jullie je stem uitbrengen. voor of tegen

Jullie kunnen je stem uitbrengen tot 15 oktober 2020; stemmen die niet op 16 oktober aanstaande bij ons binnen zijn, tellen niet mee. Zo spoedig mogelijk na 16 oktober 2020 zullen we jullie informeren over de uitslag.


Tjeerd Orie
CNV Vakmensen
Bestuurder Vervoer & Logistiek
Bestuurder Regio Zeeland & West-Brabant
T. 030 751 1570 / M. 06 20 48 94 75

Bijlage 1: eerder verstuurde nieuwsbrief na bereiken onderhandelingsresultaat
Bijlage 2: onderhandelingsresultaat

Downloads