CNV Vakmensen en FNV Havens bereiken een onderhandelingsresultaat bij Vopak

CNV Vakmensen en FNV Havens hebben op vrijdag 11 december jl. opnieuw onderhandelingen gevoerd met Vopak over een nieuwe cao. Na ruim 13 uur onderhandelen hebben cao-partijen, tegen middernacht, een onderhandelingsresultaat bereikt.

Verslechteringen van tafel
CNV Vakmensen en FNV Havens hebben sinds de start van de onderhandelingen, herhaaldelijk bij de werkgever aangegeven, een cao te willen afsluiten die recht doet aan de inzet van de werknemers. Dankzij de betrokkenheid van de vakbondsleden zijn CNV Vakmensen en FNV Havens erin geslaagd onder andere de navolgende afspraken te maken:

  • Een driejarig cao;
  • Naast de APC een initiële loonsverhoging;
  • Behoud van de vertrekstimuleringsregelingen;
  • Verlaging van de pensioenpremie;
  • Geen verslechteringen van de C-beoordelingen;

Het woord is nu aan de leden
Er komen ledenvergaderingen waarin wij een toelichting op de afspraken zullen geven. Gedurende de bijeenkomsten kunnen jullie vragen stellen die wij zullen beantwoorden. Deze vergaderingen worden gehouden op:

Datum

Tijdstip

Locatie

Adres

Donderdag 17 december 2020

10:00 uur

Muziektheater De Ontmoeting

Koninginnelaan 9, 3181 GK Rozenburg

Donderdag 17 december 2020

19:00 uur

Muziektheater De Ontmoeting

Koninginnelaan 9, 3181 GK Rozenburg

Wij verzoeken je voor deze vergaderingen aan te melden via het volgende mailadres: h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Let op: de vergaderingen kunnen alleen doorgang vinden als iedereen bereid is zich aan de coronaregels te houden. Houd afstand als je komt en neem een mondkapje mee, maar blijf thuis bij mogelijk corona gerelateerde klachten. Voor de goede orde: we kunnen zowel in de ochtend als in de avond maximaal 30 leden in de vergaderruimte verwelkomen.

Vakbonden bieden ook de mogelijkheid om deze ledenvergaderingen live digitaal te volgen. Je kunt hiervoor de volgende link gebruiken: https://meet.google.com/ppc-vfzs-zts

Referendum
Uiteraard wordt het resultaat zoals gebruikelijk aan jou voorgelegd. Wanneer je van mening bent dat het resultaat goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao dan stem je vóór het bereikte resultaat en hebben we een nieuwe cao wanneer de meerderheid dat ook doet. Wanneer je het resultaat niet goed vindt kun je tegen stemmen. Wij adviseren je om je stem pas na de ledenvergaderingen uit te brengen.

Je kunt onderaan deze e-mail je stem uitbrengen of jouw stem mailen naar H.Chikhi@cnvvakmensen.nl 

De periode van de raadpleging is vanwege de ledenvergaderingen bepaald op twee weken. Stemmen is mogelijk tot maandag 28 december 2020. Kort daarna zullen wij de uitslag bekend maken.

Bijgevoegd ontvang je het onderhandelingsresultaat.

Met vriendelijke groet,

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen en FNV Havens

Hanane Chikhi                                                             Asmae Hajjari

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen                       Vakbondsbestuurder FNV Havens