Account aanmaken en inloggen

Hoe log ik in op deze website

Leden en niet-leden kunnen een account aanmaken, waarmee je op cnvvakmensen.nl kan inloggen. Door in te loggen kan je straks zelf cao-voorstellen plaatsen, reageren op anderen of stemmen op ideeën.

Uitleg

Op deze pagina leggen we uit hoe je een account kan aanmaken als lid en als niet-lid, hoe je kan inloggen, en hoe je jouw wachtwoord kan wijzigen.

Waarom inloggen

Alle cao’s hebben hun eigen pagina. Hier vind je uiteraard de tekst van je eigen cao. Maar komende periode bouwen we alle cao-pagina’s om tot platform.  Als bezoeker krijg je dan de mogelijkheid om je eigen ideeën over je cao online met ons en je collega’s te delen. En je kunt reageren op voorstellen van anderen. Maar ook vragen, je mening of andere reacties kun je straks kwijt op je eigen cao-platform. Wij geven antwoord, reageren en gaan met jou en je collega’s in gesprek.

Natuurlijk hadden we al een vergelijkbaar podium voor het meepraten over je cao, namelijk Je Achterban. Die hebben we nu geïntegreerd in onze nieuwe website én voor alle cao’s! In de komende periode hevelen we alle cao-pagina’s over van Je Achterban naar de nieuwe site. Je krijgt bericht als jouw cao aan de beurt is!

Mijn CNV

Helaas kun je tot eind oktober even niet inloggen op MijnCNV. Tot die tijd kun je wijzigingen doorgeven via dit formulier of via CNV Info: 030 75 11 007.

Inloggen

Ga naar naar www.cnvvakmensen.nl en klik op 'Inloggen' (desktop) of 'Menu' -> Inloggen (mobiel). Je komt nu op de inlogpagina.

NB. Had je al een inlog voor deze website? Om veiligheidsredenen vragen wij alle leden een nieuw account te maken.

Het inlogscherm

Via het blokje ‘Heb je nog geen account’ kun je een account aanmaken. Zowel leden als niet-leden kunnen een account aanmaken. Je maakt een keuze uit:

• Ik ben al CNV-lid
  • Nog geen CNV-lid

Account maken als CNV-lid

Als je op 'Ik ben al CNV-lid klikt' dan kom je op een scherm met twee velden:

• Lidnummer
  • Geboortedatum

Het lidnummer vind je in de brief en e-mail die je is toegezonden toen je lid werd, of op de adreslabel van het Vakmensen magazine. Of neem contact met ons op: 030 - 75 11 007.

Je voert je lidnummer en geboortedatum in. Je e-mailadres wordt opgehaald uit ons ledensysteem. Dit kan even duren.

Je kiest je wachtwoord en bevestigt je wachtwoord en klikt vervolgens op de button 'Aanmaken'. Het wachtwoord is gebonden aan regels. Als je een te kort wachtwoord invoert, krijg je de rode meldingen te zien. Die verdwijnen als je een correct wachtwoord invoert.

Wachtwoord

Je wachtwoord moet voldoen aan de volgende eisen:

8 - 16 karakters, met 3 van 4 criteria:

• kleine letters
  • hoofdletters
  • cijfers
  • 16 karakters,
    bestaande uit 3 van de 4 criteria: kleine letters, hoofdletters, cijfers (0-9), en een of meer van de volgende symbolen: @ $ % ^ * - _ + = [ ] } : ' , ? / ` ~ " ( )
Lidnummer en geboortedatum
Jouw e-mailadres uit ons ledensysteem
Kies je wachtwoord

Vervolgens kom je terecht op je persoonlijk profiel.

• Naam, datum lidmaatschap en schermnaam worden ingevuld vanuit ons ledensysteem. Op je openbare profiel is alleen je schermnaam zichtbaar. Deze kan je zelf invullen.
  • Functie en biografie: deze informatie kun je zelf aanvullen. Als je de informatie aanvult, is het zichtbaar op je publieke profiel.

Controleer of je gegevens kloppen. Zo niet, neem dan contact op met CNV Info om de juiste gegevens door te geven.

• Je e-mailadres staat standaard op privé en is dus niet zichtbaar op je openbare profiel, tenzij je dat zelf wilt. Door op het oogje te klikken, kunnen deze gegevens van openbaar naar privé gezet worden.

Account maken als niet-lid

1. Volg de stappen als hierboven en klik op ‘Nog geen CNV-lid’.
  2. Je kiest een e-mailadres en klikt op 'Verificatiecode verzenden'.
  3. Ga naar de mailbox die hoort bij het ingevoerde mailadres, zoek een e-mail met als onderwerpregel ‘Emailverificatiecode voor het account CNV’ en kopieer de code.
  4. Plak de Verificatiecode in het veld en klik op Code verifiëren.
  5. Klik op de button 'Doorgaan'. De button is niet aanklikbaar als de verificatie nog niet is uitgevoerd.
  6. Kies en bevestig je wachtwoord en vul je voornaam, tussenvoegsel (optioneel) en Achternaam in en klik op de button 'Aanmaken'. Daarna wordt er net als bij leden een profiel geladen.

Wachtwoord wijzigen

Wachtwoord vergeten? Er zijn twee manier om je wachtwoord te wijzigen

• Situatie 1, je bent nog ingelogd
    • Klik rechtsboven in op het poppetje (desktop) of op 'Menu' (mobiel)
    • Klik in het uitklapmenu op 'Mijn profiel'
    • Ga naar je profielpagina, klik onderaan de pagina op 'Wijzigen'
  • Situatie 2, je bent uitgelogd
    • Klik op inloggen (desktop) of op 'Menu' -> Inloggen (mobiel)
    • Klik op het inlogscherm op 'Wachtwoord vergeten'