Profileren kun je leren

Om aan een baan te komen moet je solliciteren. In deze workshop leren leerlingen hoe ze hun netwerk kunnen gebruiken om te solliciteren. Zo leren ze hoe ze sociale media kunnen inzetten bij het zoeken naar een stageplaats of baan. De studenten maken een professionele profielfoto voor hun cv of LinkedInprofiel. Tot slot brengt elke leerling in kaart wat hem of haar uniek maakt en hoe hij of zij zichzelf het best (online) kan profileren.

Netwerken

Wat is netwerken? Hoe breid ik mijn netwerk uit? Hoe onderhoud ik mijn netwerk? Dat zijn de vragen waarmee de leerlingen aan de slag gaan terwijl ze hun eigen netwerk in kaart brengen. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes een eigen project opzetten. Doel van de oefening is om de leerlingen te laten ervaren dat hun netwerk groter is dan zij denken en hoe zij hun netwerk kunnen inzetten.

LinkedIn

LinkedIn en sociale media zijn niet meer weg te denken bij het solliciteren, netwerken en profileren. De sociale platforms bieden leerlingen een mooie kans om zich te onderscheiden. Leerlingen leren hoe ze hier al tijdens hun studie aandacht aan kunnen besteden. Aan het eind krijgen de leerlingen een checklist mee om zelf een goed LinkedInprofiel te maken.

Profielfoto

Om een professionele eerste indruk te maken, is een goede profielfoto op je cv en LinkedInprofiel essentieel. Die maken ze tijdens de workshop.

Personal branding

De leerlingen brengen in kaart waarin ze zich onderscheiden van anderen in hun vakgebied. Vervolgens stellen ze een personal brand op. Hiermee vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Voorafgaand aan de workshop kunnen docent en gastdocent overleggen over werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen