CNV Actief

Gratis workshops voor leden

In 2022 hebben we een interessant programma voor jou! Zo kun je aan de slag met vitaliteit. Je gezond en vitaal voelen betekent niet alleen gezonder eten of wat meer bewegen. Met dit programma kan je uitproberen wat bij jouw leefstijl, omstandigheden en omgeving past. Door hiermee aan de slag te gaan zit je lekker in je vel en dat is prettig voor zowel thuis als op het werk.

Let op: activiteiten gaan door zolang de coronamaatregelen het toelaten. Mogelijk worden data verplaatst.

Aanmelden voor leden

Alle workshops en cursussen zijn gratis voor leden. Maak je keuze en geef je op via het aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je een bevestiging.

Vragen

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar cnvactief@cnvvakmensen.nl of bel naar CNV Info 030 - 7511007.

Ga mee op supermarktsafari!

Op woensdag 28 september 2022 kan je met Ralph Moorman op supermarktsafari in Ureterp. Wat neem jij mee in je dagelijkse supermarktronde? Zou jij meer kennis willen over hoe je nu echt gezond boodschappen kan doen? Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, 'lightproducten' waar je dik van wordt, saus met schadelijke toevoegingen: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. De informatie op de etiketten is vaak regelrecht misleidend. Gelukkig zijn er ook gezonde, schone en 'eerlijke' producten in de schappen te vinden - als je weet waar je op moet letten.

Locatie en tijd: 28 september in Ureterp | van 19:30 - 21:30 uur

Je mag een introducé kosteloos meenemen, dit graag aangeven bij de aanmelding.

Aanmelden

Gezonde Kookworkshop

Tijdens deze kookworkshop gaan we aan de slag met gezonde producten en kooktechnieken. Na een aperitief gaat iedereen (met schort voor) met onze koks aan de slag op de kookeilanden. Als alle voorbereidingen gereed zijn, geniet iedereen van de gerechtjes en bites, die met elkaar zijn bereid.

Locatie en tijd: 10 november in Sneek | aanvang om 17:00 uur

Aanmelden

Van digibeet naar digivaardig

Vraag jij ook altijd je partner of je kinderen als er iets op de computer moet gebeuren? Meld je dan snel aan voor onze cursus. In 5 avonden leer je waar de aan/uitknop zit, hoe je een e-mail verstuurt, hoe je zoekt op internet, mappen aanmaakt en nog veel meer. Ben je al bekend met deze vaardigheden, maar wil je nog wel wat meer weten, dan ben je ook van harte welkom.

Locatie en tijd:

13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober in Ureterp | start: 19.00 uur

25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november in Groningen/Drenthe | start: 19.00 uur

Aanmelden

Uitgelicht

Werken aan jouw vitaliteit

Momenteel is er veel aandacht voor leefstijl. Door een gezonde leefstijl verklein je de kans op ziekten en voel je je vitaal. Bij leefstijl denken we voornamelijk aan lijnen en voeding, maar leefstijl is zoveel meer dan dat. Leefstijl is ook voldoende bewegen, goed slapen, voeding die je lichaam ook echt voedt, werk/privé balans en hoe je omgaat met stress. Welke keuzes maak je en waar begin je? In deze korte workshop krijg je handvatten (om zelf aan het roer te staan) voor een gezonde leefstijl op je werk en thuis.

Locatie en tijd: najaar 2022

Aanmelden

Zet jezelf op de kaart

Herken jij dat ook, dat je soms het gevoel hebt dat iemand op een andere golflengte zit dan jij? Je irriteert je aan het gedrag van je collega of iemand uit je gezin. Of juist dat je heel fijn samenwerkt met een collega en een half woord genoeg is. Gedrag en communicatie is een complex verhaal. In deze workshop nemen we je mee in gedrag van mensen en waarom de een anders reageert dan de ander. Hoe ga je daarmee om? Als je begrijpt waar gedrag vandaan komt, ontstaat er ruimte voor mooie(re) samenwerkingen en verbinding met elkaar.
Locatie en tijd: najaar 2022

Aanmelden

Spreekuren alle sectoren

Heb je vragen over je cao, loonstrook of wil je eens weten hoe het nu zit met jouw pensioen? Meld je dan aan voor het spreekuur! Of wil je even je verhaal kwijt over je werk? Ook dan ben je van harte welkom op het spreekuur. Schuif aan voor een bak koffie en we helpen je graag verder.

Bouwnijverheid: najaar 2022 in Hoogeveen en Drachten

Aanmelden

Loopbaanspreekuur Bouw & infra, Metalektro en Metaaltechniek

Wil je eens praten over jouw loopbaanwensen, werk/privé balans of persoonlijke ontwikkeling? Of wil je een cursus of opleiding volgen? Meld je dan aan! Werk jij in de bouw & infra, metalektro of metaaltechniek? Dan kan je in Noord Nederland subsidie aanvragen voor een opleiding en begeleiding. Wil je begeleiding en/of advies over de opleiding die past bij jou, dan kan je daar hulp bij krijgen. Maak een afspraak voor meer informatie!

Locatie en tijd: najaar 2022 in Hoogeveen en Drachten

Aanmelden

Mindful Walk

Tijdens deze workshop leer je hoe je mindfulness en ademhalingstechnieken kunt integreren in je eigen leefstijl. Deze workshop is een onderdeel van de succesvolle Mindful Run Methodiek. De kracht van ademhalen, heeft zeer veel impact. Medewerkers ervaren direct het effect van stressvermindering en helderheid. Meer zuurstof = meer energie! Meer energie weer na de lunchpauze!

Locatie en tijd: nog niet bekend

Aanmelden

HELP, stress!

We hebben allemaal wel eens te maken met stress, zowel op werk als in privésituaties. Door de hoeveelheid prikkels van tegenwoordig zijn we ons lang niet altijd bewust van de hoeveelheid stress die we ervaren en de signalen die ons lichaam geeft op deze stress. Met als gevolg: minder (werk)plezier, overspannenheid, depressies, burn-out en lichamelijke klachten. In deze workshop gaan we in op het herkennen van deze signalen en hoe hiermee om te gaan met behulp van concrete acties.

Locatie en tijd: nog niet bekend

Aanmelden

Werken aan werkgeluk

Een groot deel van ons leven besteden we aan werk. Deze workshop is een eerste kennismaking met het onderwerp Werkgeluk; wat is het en hoe kun je (nog) werkgelukkiger worden. We gaan kort in op de verschillende elementen die het werkgeluk direct beïnvloeden We staan stil bij jouw werksituatie en bekijken hoe je die positief kunt beïnvloeden. Een interactieve workshop met een mix van kennis opdoen en leuke opdrachten, waardoor je inzicht krijgt en meteen aan de slag kunt met jouw eigen werkgeluk.

Heb je interesse voor een workshop Werkgeluk?

Stuur een email naar cnvactief@cnvvakmensen.nl