cao-overleg Lantor van start

Op 24 november heeft het eerste overleg plaatsgevonden over jouw cao Lantor.

Uit het eerste overleg valt qua resultaat nog niet heel veel te melden, het is meestal een eerste discussie over de voorstellenbrieven en een eerste reactie van werkgever. Voorafgaand aan het overleg is door CNV Vakmensen de voorstellenbrief naar werkgever verstuurd.

Tijdens het overleg werden we door werkgever meegenomen in de bedrijfseconomische stand van zaken. Werkgever gaf aan dat de resultaten van bedrijf boven budget zijn , maar de stijging van energiekosten en grondstoffen is enorm. Dit drukt op het resultaat over 2022.
Na de presentatie hebben we vrij uitvoerig gesproken over de loonvraag vanuit bonden, de financiële situatie van medewerkers, de ontevredenheid die een rol speelt en die niet vermindert. 

Nadat er geschorst is door werkgever, gaf men aan begrip te hebben voor de loonvraag, maar dat men zoekende is naar een balans tussen de loonvraag en de bereikte resultaten van Lantor. 
We hebben het kort gehad over de andere voorstellen die benoemd zijn in de voorstellenbrieven en de afspraak gemaakt dat we 13 december verder onderhandelen, dat aansluitend de petitie van medewerkers wordt aangeboden en een extra overleg op 19 januari 2023 ingepland.

Vragen of opmerkingen?

Mocht je vragen hebben of wil je reageren op deze nieuwsbrief of heb je opmerkingen over het cao-traject, dan kun je altijd op de cao-pagina terecht. Het hele cao-traject is daar te volgen en je vind daar ook altijd de laatste nieuwtjes over het cao-traject. Ga nu meteen naar de cao-pagina of mail naar k.huntjens@cnvvakmensen.nl of bel 06-47826877

Mees van Ginkel, Sanne Koevoets en Kitty Huntjens
onderhandelingsdelegatie CNV vakmensen

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error