Vervolgoverleg cao MITT

Op 27 november 2023 heeft CNV Vakmensen verder gesproken over de cao MITT. Ondanks het lage loonbod van werkgevers en het afwijzen van bijna alle voorstellen tot verbetering, was het van belang om te weten te komen of er mogelijkheden waren om een beter resultaat te bereiken.

Verbetering loonvoorstel

De indruk is dat er ruimte is aan de kant van werkgevers, maar dat deze ruimte beperkt is. Op dit moment is dan ook nog niet helemaal duidelijk wat voor werkgevers het belangrijkste onderdeel is van hun voorstellen. Het lijkt erop dat de optie die te maken heeft met de verhoging van de salarissen van "bovenschaligen", één van de belangrijkste punten is. CNV Vakmensen kan en wil niet akkoord gaan met het voorstel wat er nu ligt.

Vervolg

Er is vanuit CNV Vakmensen duidelijk behoefte aan onderbouwing van het voorstel en we willen op z'n minst meer informatie over hoeveel mensen het betreft, waar de grens ligt, redenen waarom dit wordt voorgesteld met onderbouwing, hoeveel bedrijven dit willen, wat het mogelijke effect voor medewerkers kan zijn enz. Het uitzoeken hiervan is de reden waarom het overleg van 4 december 2023 is vervallen. Op dit moment wordt gezocht naar een datum in januari voor het vervolgoverleg.

Meepraten en reageren

Ook nu weer geldt: heb je vragen en/of opmerkingen mail deze naar k.huntjens@cnvvakmensen.nl of bel. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Kitty Huntjens
Onderhandelaar MITT CNV Vakmensen
M 06-47 82 68 77
E  k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error