Loonsverhoging per 1 april 2024 cao Kartoflex

In de cao is per 1 april een loonsverhoging afgesproken. De cao is algemeen verbindend verklaard voor bedrijven die geen lid zijn van de werkgeversvereniging Kartoflex. Aanbod van producten voor werknemers van het sociaal fonds.

Weten jullie het nog? 4% loonsverhoging per 1 april 

In oktober 2023 hebben wij een nieuwe cao afgesproken, met de afspraak dat zowel per 1 oktober (6%) alsmede op 1 april 2024 (4%) er een loonsverhoging wordt toegepast. Die van 1 april komt er nu dus weer aan. Dus check straks even je loonstrook!

Algemeen Verbindend Verklaard (AVV)

De cao is door het Ministerie algemeen verbindend verklaard. Dat betekent dat alle werkgevers die onder de werkingssfeer vallen, de cao moeten toepassen, ook als ze geen lid zijn van de werkgevers vereniging Kartoflex.

Sociaal Fonds

Jouw sector heeft een sociaal fonds. Dit fonds biedt allerlei regelingen, diensten en producten aan ook voor jou! Denk aan gratis financieel advies en branche-erkende opleidingen. Maar ook zaken op het gebied van jouw gezondheid. In de bijlage kun je meer lezen, of kijk anders op de website fcb-aanbod-werknemer-folder-digitaal-def.pdf (fcb-verpakkingen.nl)

In de folder (zie bijlage) staat een mogelijkheid voor een loopbaancheck. Een onderdeel van CNV is James. Deze organisatie is gespecialiseerd in loopbaangesprekken. Je kunt met hun contact opnemen via telefoonnummer 030-751 1900 of neem eens een kijkje op hun website: James Loopbaan
Een loopbaancheck doe je als je ander werk wilt, een studie wil kiezen of je wil omscholen.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker!

Cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina vind je veel informatie en kun je meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Kartonnage en flexibele verpakkingen in.

Voor meer vragen en/of opmerkingen mag je natuurlijk ook contact opnemen met ondergetekende.

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV
M: 06 5160 2048
E: j.kraan@cnv.nl 

 

Downloads