Bijna gaan de onderhandelingen voor de cao Hexion van start!

De afgelopen weken hebben jullie input gegeven via een enquête waar we het over moeten hebben met jullie werkgever, waarvoor dank! Aanstaande donderdag maken we een start met de onderhandelingen. In deze nieuwsbrief licht ik het één en ander kort toe.

Loon & inkomen

De lonen lopen helaas achter op de inflatie.
Jullie hebben in 2023 een verhoging gehad van 5% en dit jaar 4%. De leden hebben aangegeven dat de koopkracht hersteld en behouden moet worden, en graag ook wat vergroot. We stellen daarom een reële verhoging voor van 9,8%. Tevens stellen we voor dat de continue toeslag ook over de 13de maand en het vakantiegeld zal gelden.

Opkomstdagen

Jullie hebben aangegeven dat het nodig is om de opkomstdagen te verminderen met 2 diensten.

Regeling vervroegd uittreden (RVU)

Binnen Hexion is er sprake van een zogenoemd ‘zwaar beroep’ en voor medewerkers die geboren zijn tussen 1 september 1954 en eind september 1961 en een zwaar beroep uitoefenen, is de mogelijkheid om op vrijwillige basis eerder te stoppen met werken. Nu lijkt de regeling te gaan stoppen waardoor werkgevers niet meer de mogelijkheid lijken te hebben je te ondersteunen in het eerder stoppen. Daarom willen we met Hexion een gebaar afgeven dat deze regeling moet blijven voortbestaan. Wij stellen voor indien er een verlenging of verruiming van de RVU wordt vastgesteld, dat Hexion deze automatisch zal volgen en de beschikbare fiscale ruimte ten minste volledig benut.

Ondersteuning voor diegene die het nodig hebben en willen

Sommige mensen kunnen misschien wel een steuntje in de rug gebruiken bij het schrijven en rekenen. Dit heb je immers vaak nodig; denk aan de Belasting aangifte of wanneer je het idee hebt dat de energie rekening niet klopt. We stellen voor dat de mogelijkheid wordt geboden aan werknemers om hun taal en rekenvaardigheden, kosteloos en in de tijd van de werkgever, te verbeteren.

Voorstellenbrief en hoe verder?

Als bijlage ontvangen jullie de voorstellenbrief zoals we die vandaag hebben opgestuurd naar de werkgever. Donderdag spreken we de werkgever en horen we hoe het gaat met het bedrijf en wisselen we de voorstellen over en weer met elkaar uit. 

Vragen of wil je het cao-nieuws blijven volgen?

Bel, e-mail of stuur een appje. Je kan ook altijd contact opnemen met Stanley Davies en Marc Thienpondt.  
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? Ga naar de cao-pagina: Cao Hexion | CNV Vakmensen  Om goede cao-afspraken te kunnen maken, is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen lid zijn. Wist je dat als jij jouw collega lid maakt, je wordt beloond en een cadeaubon van € 20,- ontvangt?
En het nieuwe lid betaalt een speciaal actietarief: de eerste 6 maanden € 24, dit is slechts € 4 per maand.. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl en maak jouw collega lid!

Met vriendelijke groeten, mede namens Stanley Davies en Marc Thienpondt,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)