Stemming sociaal plan Parker Hannifin

Het zijn nog steeds spannende tijden, niet alleen de coronacrisis, maar nu ook de mondiale effecten van een recessie.

Daarnaast hebben jullie ook te maken met een voorgenomen reorganisatie die nog steeds onzekerheid met zich mee brengt en langzaam zijn uitvoeringsfase gaat benaderen. De OR zal binnenkort zijn advies uitbrengen op basis van het rapport van de externe adviseur.

Er zijn twee belangrijke zaken die we moeten scheiden: de reorganisatie en de wijziging van het ploegensysteem. Dat laatste zal waarschijnlijk binnen enkele weken zijn beslag krijgen in een tijdelijke vorm vanwege de coronacrisis. Met dit rooster gaat gedurende een periode proef gedraaid worden, op dat moment blijft de huidig geldende toeslag van de 5-ploegendienst van toepassing. Als het duidelijk is welk rooster het gaat worden, gaan de vakbonden onderhandelen over de toeslag en de afbouwperiode.

Zoals we in onze vorige nieuwsbrieven hebben aangegeven, hebben we in meerdere ronden uitgebreid telefonisch onderhandeld over het sociaal plan en hebben we een principeakkoord bereikt. Dit principeakkoord is bijgevoegd en ligt nu ter stemming voor. Helaas kunnen we door de situatie geen fysieke ledenbijeenkomst organiseren, wat uitleg geven en vragen beantwoorden lastig maakt.

Om die reden organiseren we een speciaal telefonisch spreekuur over het sociaal plan, waar ieder lid naar toe kan bellen met vragen en opmerkingen over het sociaal plan. Op die manier kunnen we jullie nog eventueel gewenste toelichting op het sociaal plan geven. Dit telefonisch spreekuur vindt plaats op dinsdagmiddag 14 april, tussen 14.00 en 17.00 uur. Leden van CNV Vakmensen kunnen bellen met Henk van Beers: 06-20352554.

Met de directie hebben we een principeakkoord gesloten, dat betekent dat zowel CNV Vakmensen en FNV het een goed sociaal plan vinden. We leggen dit sociaal plan voor met een positief stemadvies. De afspraken op hoofdlijnen:

Sociaal plan

  • Het sociaal plan heeft een looptijd tot en met 31 december 2020.

Voor werknemers, die door reorganisatie boventallig worden, zijn dit de afspraken op hoofdlijnen:

  • Een vergoeding van € 500,- incl. btw voor het inwinnen van juridisch advies
  • Een vergoeding van € 250,- incl. btw voor het inwinnen van financieel advies
  • De persoonlijke toeslag wordt in de toekomst geïndexeerd wanneer je in een lagere functie terecht komt
  • Een beëindigingsvergoeding gebaseerd op de transitievergoeding 2019 x factor 2, met een maximum van €166.000,-
  • Een vrij te besteden budget van € 1.500,- netto, ongeacht de hoogte van het salaris en het dienstverband, naast de beëindigingsvergoeding
  • Een (verlengd) outplacementtraject van 9 maanden
  • Andere bepalingen uit het reeds lopende sociaal plan van Parker Hannifin in Hendrik-Ido-Ambacht zijn onverkort overgenomen

De volledige tekst van het sociaal plan vind je in de bijlage.

Stemmen
Alleen leden stemmen over dit sociaal plan. Neem het plan goed door en laat je stem gelden. Je stem kun je digitaal uitbrengen via de link. Doe dit vóór 16 april 2020.

Henk van Beers
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 35 25 54
E: h.vanbeers@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads