Stem voor nieuwe Winst Afhankelijke Uitkering 2019

Dit jaar kon op grond van gebudgetteerde resultaat over 2018 van GKN Fokker Technology (dit zijn alle bedrijven in Nederland aangevuld met Fokker Elmo Turkije, China en India) de maximale uitkering van 5% worden uitgekeerd. Een gedeelte is uitbetaald in april en in december volgt nog een gedeelte.

Omdat deze WAU-regeling tot 2018 was geregeld en nog niet was verlengd, hebben we onderhandeld over een nieuwe winstafhankelijke uitkering en daar een positief resultaat op bereikt.

Winst Afhankelijk Uitkering (WAU) 2019
Op hoofdlijnen zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Duur van de regeling is voor één jaar. Het gaat over het resultaat 2019. 
  • Bij 95% van het gebudgetteerde resultaat is de uitkering 0%, bij 100% is de uitkering 3% en bij 110% of meer van het budget wordt de maximale uitkering bereikt van 6%.
  • De uitkering wordt niet afgerond naar beneden, maar zal tot een cijfer achter de komma worden berekend (rekenkundig vastgesteld).
  • De uitkering zal gaan over 12,96x het maandsalaris van de maand december en wordt betaald in twee delen. Een deel in april 2020 en een deel in december 2020, waarbij bekeken wordt of een gedeelte netto kan worden uitbetaald vanuit de werkkostenregeling.

Stem uiterlijk 7 januari 2020
Hierbij ontvang je de uitgewerkte regeling. Je kunt uiterlijk 7 januari 2020 hier je stem uitbrengen. We zijn tevreden over dit resultaat en leggen dit dan ook positief aan jou voor. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga naar https://q.crowdtech.com/VEAUa-dnAUqmHX6NjCsxBw

Reorganisatie, WAU 2020 en verder
Vanwege de reorganisatie zal mogelijk de structuur van GKN Aerospace wijzigen. Dit zal consequenties hebben voor de uitgangspunten van de WAU over 2020 en verder. In februari onderhandelen we dan ook verder over de WAU 2020 en mogelijk meerdere jaren. Het resultaat daarvan zullen we dan ook weer aan jou voorleggen.

Sociaal plan en buitenlandregeling
De meerderheid van de leden is akkoord gegaan met het nieuwe sociaal plan. Dit betekent dat we het plan kunnen ondertekenen.  Dit geldt ook voor de regeling dienstreis buitenland. De meerderheid van de leden is akkoord met deze regeling en we hebben inmiddels onze paraaf gezet.

Voor wie deze nieuwsbrief leest en nog geen lid is, word lid en ga naar www.cnvvakmensen.nl/lidworden

We wensen jou prettige dagen en een gezond en gelukkig 2020!

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Downloads