Voorstellen CNV Vakmensen voor nieuwe cao Metaal en Techniek

Binnenkort gaan we als CNV Vakmensen onderhandelen over jouw nieuwe cao, die vanaf 1 april geldt. Dit zijn de voorstellen waarmee wij de onderhandelingen ingaan.

Deze voorstellen hebben we zorgvuldig opgesteld naar aanleiding van de uitgebreide vragenlijst die wij eind vorig jaar onder onze leden en andere werknemers in de branche hebben uitgezet. (Veel van jullie hebben hem ingevuld, dank daarvoor!) Ook onze cao-commissie, die bestaat uit kaderleden die werken in de branche, heeft meegekeken.

Wij gaan voor:

  • Koopkrachtreparatie en -behoud; concreet vragen we 12,5% loonsverhoging
  • Behoud van de regeling RVU (waarmee je eerder kunt stoppen met werken)
  • Generatiepact 60-80-100 voor iedereen vanaf 64 jaar

(Oftewel: iedereen die dat wil en minimaal 64 is, mag ervoor kiezen om 60% te gaan werken, tegen 80% van zijn of haar huidige salaris, maar wel met 100% pensioenopbouw)

  • Stagevergoeding van minimaal € 450 bruto per maand (fulltime)
  • Aanvulling van het geboorteverlof in het eerste jaar: 5 weken tot 100% van je loon
  • Looptijd: 1 jaar, van 1 april 2024 tot 31 maart 2025 (langer is bespreekbaar)


De onderhandelingen zijn op:
- 15 februari
- 28 februari
- 14 maart
- 28 maart

Na iedere ronde houden we je via een nieuwsbrief op de hoogte van de voortgang. Uiteraard hopen we op constructieve gesprekken met de werkgevers en op een positief resultaat.

Vragen en de cao online

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met mij op. Of stel je vragen en reageer op anderen via onze cao-pagina. Het hele cao-traject kun je ook hier online volgen.
Ga hier naar jouw cao-pagina De volledige voorstellenbrief en een handig overzicht van de uitkomsten van de vragenlijst in verhouding tot onze inzet, vind je via downloads in deze nieuwsbrief.

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen email adres van jou. Wil jij in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan. 

Namens de CNV Vakmensen-onderhandelingsdelegatie Peter de Vries en Johann Honders

Bernard Zijlstra
M: +31 6 83 39 64 79
b.zijlstra@cnvvakmensen.nl


Downloads