Metaaltechniek

Cao Metaal en Techniek

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

De cao Metaal en Techniek (kortweg cao Metaaltechniek) geldt voor werknemers in de metaal- en techniekbranche. Daaronder vallen ook het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Er bestaat ook een cao Metalektro. Daaronder vallen vooral de grote ondernemingen of bedrijven met heel bijzondere (staal)productiemethoden.

Tijd voor actie!

De onderhandelingen over de cao Metaal en Techniek zijn op donderdag 14 oktober afgebroken. Na 5 onderhandelingsrondes over de cao zijn we (alweer) niets opgeschoten! We deden als vakbonden een ultieme poging om een fatsoenlijke cao te bereiken, door de werkgevers nogmaals uit te nodigen. Tevergeefs! Verder dan het magere bod van de werkgevers zijn we niet gekomen. Naar aanleiding van de vastgelopen onderhandelingen hebben wij maandagmiddag 25 oktober een ultimatum gestuurd naar alle werkgevers in de Metaal en Techniek. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en laat jouw stem horen!

Als de nieuwe cao-tekst nog niet beschikbaar is, vind je hieronder bij Downloads nog de oude cao.

Wat speelt er in de cao?

De huidige cao loopt nog tot 1 oktober 2021. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Metaaltechniek heeft 5 cao’s

De metaaltechniek bestaat uit verschillende sectoren. Er werken ongeveer 425.000 mensen. In deze branche vind je de 5 cao's Metaal en Techniek:

Seniorenverlof

Vanaf 1 januari 2017 krijgen oudere werknemers in de metaaltechniek extra vakantie-uren. Dit wordt ook wel seniorenverlof genoemd. Op 30 juni en 31 december worden deze extra vakantie-uren toegekend. Bekijk hier hoe dat zit.

Pensioenregeling

Werknemers in de metaaltechniek hebben een eigen pensioenregeling. Hier lees je er meer over.

Andere veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte