Vul de enquête in voor een IJZERSTERKE cao Metaal & Techniek en maak kans op een Mini-Beamer of een Profi gereedschapskist Klik Klik

Cao Metaal en Techniek

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

Werk mee aan een ijzersterke cao: vul onze enquête in.

De cao Metaal en Techniek geldt voor werknemers in de metaal- en techniekbranche. Daaronder vallen ook het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf. In de cao Metaal en Techniek staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Er bestaat ook een cao Metalektro. Daaronder vallen vooral de grote ondernemingen of bedrijven met heel bijzondere (staal)productiemethoden.

Meer informatie cao Metaal en Techniek

Looptijd cao

De huidige cao Metaal en Techniek loopt tot 1 april 2024. Ruim voor die tijd starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Voor wie

De cao geldt voor alle medewerkers die werken binnen de metaal- en techniekbranche. Dit zijn de medewerkers die vallen onder de 5 verschillende cao's die samen de Metaal en Techniek vormen. Dit zijn het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf.

Stakingen Metaal en Techniek

De cao verhoging Metaal en Techniek kwam niet zomaar tot stand. Dankzij inzet van velen werd er tussen november 2021 en april 2022 gestaakt voor een verbetering van de cao. De inzet is beloond met een cao voor 30 maanden (tot aan 1 april 2024). Dit wordt voor alle werknemers gevoeld in de portemonnee: je krijgt er 42,50 bij in je maandloon en een eenmalige uitkering van dik 382 euro als nabetaling voor al die cao-loze maanden sinds november 2021. De jongste werknemers profiteren het meest: hun lonen stijgen met 9%; de anderen ontvangen ruim 8%.

Scholing in de Metaal en Techniek

Scholing onder werktijd? Dat is mogelijk. Je hebt in elk geval recht op één scholingsdag per jaar. De scholingsdagen mag je sparen tot een maximum van 3 dagen! Dat is wel zo handig als je een training of workshop wilt volgen.

Metaal en Techniek heeft 5 cao’s

De metaaltechniek bestaat uit verschillende sectoren. Er werken ongeveer 425.000 mensen. In deze branche vind je de 5 cao's Metaal en Techniek:

Wat is een cao?

Wat is een cao nu eigenlijk en hoe kun je daar invloed op uitoefenen?

Bekijk de video

Download de pensioenkrant Metaal & Techniek

'Pensioen is een krachtige ondersteuning voor de tijd na je werkzame leven, gebaseerd op solidariteit. Verspreid financiële risico's en geen verrassingen achteraf.'

Simon Gjaltema, kaderlid CNV Vakmensen

Lees de CNV-pensioenkrant voor de sector metaal en techniek hier

Kijk hier het online Pensioen Webinar terug

Op 7 maart is er een online Pensioen Webinar gehouden waarin voorlichting is gegeven over het nieuwe pensioenstelsel.

Kijk het Webinar terug

Fitter richting je pensioen?

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU), wat is dat?

Ga naar de RUVMT voor alle info!

Ontwikkelvoucher voor een cursus of opleiding aanvragen?

De loopbaancoach helpt je graag bij je aanvraag van de ontwikkelvoucher.

Ga naar LoopbaanCentraalTechniek

Veelgestelde vragen over de cao Metaal en Techniek

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte