Cao Metaal en Techniek

Johann Honders
Onderhandelaar

De cao Metaal en Techniek geldt voor werknemers in de metaal- en techniekbranche. Daaronder vallen ook het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf. In de cao Metaal en Techniek staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

De onderhandelingen over een nieuwe cao vanaf 1 april 2024 hebben niks opgeleverd. CNV heeft een ultimatum verstuurd naar de werkgevers, dat ze woensdag 17 april hebben laten verlopen. Dat betekent dat we nu in actie zijn.

(Er bestaat ook een cao Metalektro. Daaronder vallen vooral de grote ondernemingen of bedrijven met heel bijzondere (staal)productiemethoden.)

Meer informatie cao Metaal en Techniek

Looptijd cao

De huidige cao Metaal en Techniek loopt tot 1 april 2024. Ruim voor die tijd starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Voor wie

De cao geldt voor alle medewerkers die werken binnen de metaal- en techniekbranche. De metaaltechniek bestaat uit verschillende sectoren. Er werken ongeveer 320.000 mensen. In deze branche vind je de 5 cao's Metaal en Techniek:

Scholing in de Metaal en Techniek

Scholing onder werktijd? Dat is mogelijk. Je hebt in elk geval recht op één scholingsdag per jaar. De scholingsdagen mag je sparen tot een maximum van 3 dagen! Dat is wel zo handig als je een training of workshop wilt volgen.

Inzet voor de nieuwe cao 2024

Onze inzet voor de nieuwe cao Metaal en Techniek en hoe we die vertalen naar concrete voorstellen. De voorstellen zijn onderverdeeld in vier onderwerpen:

  1. Loon en vergoedingen
  2. Werk en privé combineren
  3. Duurzaamheid
  4. Ontwikkeling van medewerkers


De volledige voorstellenbrief en uitkomsten van de enquête vind je onder 'Meer Downloads'.

Wat is een cao?

Wat is een cao nu eigenlijk en hoe kun je daar invloed op uitoefenen?

Bekijk de video

Download de pensioenkrant Metaal & Techniek

'Pensioen is een krachtige ondersteuning voor de tijd na je werkzame leven, gebaseerd op solidariteit. Verspreid financiële risico's en geen verrassingen achteraf.'

Simon Gjaltema, kaderlid CNV Vakmensen

Lees de CNV-pensioenkrant voor de sector Metaal en Techniek

Fitter richting je pensioen?

Heb jij het idee dat je nog een paar jaar moet werken tot je pensioen, maar dat je lichaam dat niet meer kan? Dan is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) misschien interessant voor je.

Ontdek wat de RVU precies inhoudt

Ontwikkelvoucher voor een cursus of opleiding aanvragen?

De loopbaancoach helpt je graag bij je aanvraag van de ontwikkelvoucher.

Ga naar LoopbaanCentraalTechniek

Veelgestelde vragen over de cao Metaal en Techniek

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar
Johann Honders
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte