Akkoord over nieuwe pensioenregeling PMT

In december bereikten de vakbonden met de werkgevers overeenstemming over de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling in de Metaal & Techniek (PMT). De uitwerking in het transitieplan is nu ook klaar. Alle berekeningen, onderbouwingen en afspraken zijn afgerond. CNV zal de leden gaan raadplegen over het bereikte resultaat.

De pensioenregeling moet worden aangepast aan de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Omdat de pensioenregeling over arbeidsvoorwaarden gaat die zijn overeengekomen door vakbonden en werkgevers, beslissen zij ook over de wijzigingen. Vorige jaar heeft CNV de voorstellen van onze leden ingebracht. Er waren geen grote verschillen met de voorstellen van werkgevers. Toch was er veel tijd nodig door de complexiteit van het pensioenvraagstuk en de berekeningen om een goede overgang naar het nieuwe stelsel te onderbouwen.

CNV legt het resultaat met een positief advies voor aan de leden. In het kort: onze voorstellen zijn gerealiseerd. We wilden dat de nieuwe regeling dicht bij de huidige regeling zou blijven, met behoud van zoveel mogelijk solidariteit, risicodeling en collectiviteit. Maar vooral met minstens dezelfde verwachte pensioenen voor alle groepen en generaties, zowel werkenden als gepensioneerden. De tekst van het transitieplan vind je in de bijlage.

Webinar

Op 23 april zullen wij een webinar organiseren om aan jullie uit te leggen wat de veranderingen zijn. Tijdens deze sessie kan je via een Q&A je vragen indienen en deze zullen tijdens de presentatie worden behandeld.

Datum: 23 april 2024
Tijdstip: aanvang 19.30 uur. Verwacht einde 21.00 uur

Klik HIER om deel te nemen aan het webinar. Ontvangt u deze nieuwsbrief per post, tik dan het volgende in de browser: https://bit.ly/4aJiFbm 

Het webinar zal worden opgenomen. Daarna zal deze onder alle leden worden verspreid. De stemming wordt daarom pas na de 23ste geopend. Meer informatie over de stemming volgt.

P.S. De onderhandelingen voor pensioen staan los van de onderhandelingen voor de cao metaal en techniek. Aangezien het pensioenfonds enkele maanden nodig heeft om het transitieplan op evenwichtigheid te beoordelen, is besloten de ledenraadpleging voor de leden nu te houden. Op die manier blijft de voortgang gewaarborgd. Eventuele vertraging kan namelijk voor problemen zorgen bij de overgang. Daarom hebben we besloten om dit positief aan jullie voor te leggen.

Johann Honders
Bestuurder CNV
M: 06 3020 5136
E: j.honders@cnv.nl 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error