Nieuwe stemronde cao SZS Hiswa: alsnog beter akkoord!

Bij CNV Vakmensen heeft de meerderheid van de leden tegen het eerdere cao-resultaat gestemd in de SZS Hiswa branche. Leden gaven aan dat de loonsverhoging niet voldoende was en hadden weinig begrip voor het moment waarop de tweede loonsverhoging wordt ingevoerd. CNV Vakmensen is daarom opnieuw in overleg gegaan met werkgevers.
Met name de loonsverhoging uit het eerdere onderhandelingsresulaat in oktober 2022 dit jaar, was te laat voor de meerderheid van de CNV Vakmensen leden. We hebben daarom opnieuw overleg gehad met werkgevers om te kijken of de verhoging van oktober dit jaar naar voren gehaald kon worden. Werkgevers willen CNV Vakmensen heel graag bij de cao blijven betrekken en hebben via een eindbod de loonsverhoging van 1,25% op 1 oktober naar 1 juli dit jaar verplaatst. De overige overeengekomen afspraken in het onderhandelingsresultaat blijven ongewijzigd.   

CNV Vakmensen heeft dus alsnog een beter bod gekregen van de werkgevers, wel heel duidelijk een eindbod, maar dus wel gelukt. 

Werkgevers komen CNV Vakmensen hiermee dus tegemoet omdat de loonsverhoging van oktober wordt vervroegd en hebben dit eindbod vervolgens voorgelegd aan CNV Vakmensen.
CNV Vakmensen legt dit eindbod daarom ook positief voor aan de leden. Voor CNV Vakmensen is dit de laatste kans om onderdeel te blijven van de SZS Hiswa cao. Doordat er nu sprake is van een loonsverhoging van 1,5% in januari 2022 en een van 1,25% op 1 juli dit jaar, legt CNV Vakmensen dit eindbod positief voor aan de leden.

Mochten leden in meerderheid dit eindbod afwijzen dan zal CNV Vakmensen vanaf 1 januari dit jaar geen onderdeel meer uitmaken van de nieuwe SZS Hiswa cao.

Stemmen

CNV Vakmensen-leden kunnen nu hun stem uitbrengen tot en met 3 februari a.s. Klik HIER om je stem uit te brengen.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de stemming vinden op de cao-pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type SZS Hiswa in het cao-zoekveld. Op de cao-pagina kun je ook je vragen en opmerkingen kwijt.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2145
E: e.maas@cnvvakmensen.nl