Ledenraadpleging nieuwe cao SZS Hiswa

CNV Vakmensen heeft samen met FNV een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao SZS Hiswa. COVID heeft gezorgd voor langere levertijden en meer onzekerheid in de sector. Toch is het gelukt om een onderhandelingsresultaat te bereiken.

Onderhandelingsresultaat

CNV Vakmensen heeft op een aantal onderwerpen afspraken kunnen maken voor het komende jaar. De verhoudingen waren goed en partijen waren dan ook bereid om voor het einde van dit jaar tot een onderhandelingsresultaat te komen.

We hebben niet alles kunnen realiseren van wat we voor ogen hadden. Zo eerlijk moeten we zijn. Dit onderhandelingsresultaat is naar onze mening echter wel het uiterste waartoe we de werkgevers aan de onderhandelingstafel hebben weten te bewegen, en waartoe ze bereid waren te gaan. Vandaar dat we het akkoord met een positief advies aan de leden van CNV Vakmensen voorleggen.

Verbeteringen

Een aantal zaken is in deze cao verbeterd. Het gedeeltelijk terughalen van de seniorendagen is daar een voorbeeld van, en ook de verhoging van het aantal te vergoeden reiskilometers. De loonsverhoging (minder dan we wilden, maar meer dan de gemiddelde prijsstijging in 2021) is ook onderdeel van de afspraak, naast verhoging van stagevergoeding, bijdrage ziektekostenverzekering, scholingsbudget en uitbreiding (betaald) rouwverlof. Zie het gehele onderhandelingsresultaat in de bijlage. 

Graag je stem uitbrengen

In de bijlage treffen jullie het onderhandelingsresultaat. Nu hebben jullie de kans je stem uit te brengen via deze LINK. Er kan gestemd worden tot uiterlijk 10 januari 2022.

Voor meer informatie kun je HIER terecht op de cao-pagina.

Voor nu allemaal een hele fijne kerst gewenst en alvast een heel mooi en gezond 2022.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 21 45
E  e.maas@cnvvakmensen.nl

Downloads