Carglass cao-onderhandelingen gestart

Daar collega Ron Smeets met pensioen is gegaan, ben ik gevraagd om onderhandelaar voor jullie cao te zijn. Bij deze alvast mijn excuses voor deze vertraagde nieuwsbrief.

Nieuwe onderhandelaar
Mijn naam is René Jongen en ik ben ruim 16 jaar als bestuurder actief bij CNV Vakmensen. Vanuit ons regioteam Zuid-oost (gebied Zuid-oost Brabant en Limburg) ben ik als onderhandelaar ook betrokken bij de cao’s DSM, Bavaria, Canon en Sappi. 

Kennismaking met kaderleden
Ik heb van mijn voorganger Ron Smeets het dossier Carglass ontvangen en heb mij de afgelopen tijd verdiept in jullie bedrijf. Inmiddels heb ik –vanwege Corona helaas op afstand- kennisgemaakt met enkele CNV-kaderleden. Bij deze dank ik alvast de kaderleden voor de inzet om CNV Vakmensen te vertegenwoordigen. De komende maanden gaan wij, de vakorganisaties, met jullie werkgever in overleg om te komen tot een nieuwe cao Carglass.

Onzekerheid
Het jaar 2020 staat in het geheugen als een vervelende periode door de Coronapandemie. In 2021 zal de onzekerheid helaas nog voortduren. Ik verwacht een omslag naar een beter draaiende economie als er meer mensen zijn gevaccineerd. Leden maken de vakbond groot en jullie bepalen de lijn die wordt gevolgd tijdens het cao-overleg om te komen tot fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Ik hoor graag jullie mening
Ik verzoek je om de korte vragenlijst in te vullen zodat ik jullie mening kan meenemen in de cao-voorstellen. Belangrijke onderwerpen kun je daarbij ook afzonderlijk vermelden.
Klik hier om meteen naar de digitale vragenlijst te gaan. De vragenlijst kun je ook invullen op jeachterban. Invullen kan tot en met 21 maart 2021. 

Community JeAchterban
Het nieuws over Carglass en de cao-onderhandelingen kun je ook volgen op JeAchterban.nl/carglass. Op deze online community kun je vragen stellen en meepraten over jouw cao. 

Contact
Mocht je nog vragen of suggesties hebben naar aanleiding van de cao-onderhandelingen, laat mij dit dan per e-mail weten.   
Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen,

René Jongen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2961 / E r.jongen@cnvvakmensen.nl

Wil jij ook een sterke bond? Meld dan nu een nieuw lid bij CNV Vakmensen aan. Kijk dan op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden voor meer informatie.