Onderhandelingen Grafimedia-cao

De huidige cao is per 1 augustus verlopen. We hadden graag voor die datum een nieuw akkoord willen bereiken, maar niemand kon voorzien dat we midden in een crisis terecht zouden komen. Maar uitstel is geen afstel, dus op 30 september gaan we met de werkgevers aan de slag.

Moeilijke periode
De coronacrisis heeft er flink in gehakt, ook in de Grafimedia sector. Sommige bedrijven hebben gelukkig het hoofd goed boven water kunnen houden, maar veel bedrijven hebben het zwaar te verduren gehad. Dat werpt een schaduw op de komende onderhandelingen, en vraagt om maatwerk. Daarbij hebben we jullie input hard nodig!

Thema’s
We willen voor de nieuwe cao een looptijd van 17 maanden afspreken; dus van 1 augustus 2020 t/m 31 december 2021. Tijdens die periode willen we natuurlijk afspraken maken over de lonen. Maar gezien de situatie in de branche is het minstens zo belangrijk om te kijken naar behoud van werkgelegenheid, duurzame inzetbaarheid, scholing en opleidingen. Daarnaast moeten we het hebben over het pensioen, en over de mogelijkheid om (3 jaar) eerder uit te treden.

Laat van je horen
Zoals gezegd, we hebben jullie input echt hard nodig. Welke van de bovenstaande thema’s vinden jullie het belangrijkst? Loonsverhoging? Of juist behoud van werkgelegenheid, scholing en opleiding? Of misschien nog een ander thema? En hoe geven we op de beste manier invulling aan die thema’s? Laat horen hoe jij er over denkt. Stuur je suggesties en opmerkingen naar mij, onderhandelaar Peter Bloemendaal. Op basis van jouw ideeën kunnen we samen met onze kaderleden tot goede voorstellen komen.

Kaderleden zijn onmisbaar
Zonder onze ogen en oren op de vloer zijn we blind en doof. We hebben keihard kaderleden nodig die weten wat er speelt, en die meedenken over hoe we de beste afspraken kunnen maken. Wil je ook graag meehelpen, en direct invloed hebben op je eigen arbeidsvoorwaarden? Laat het dan aan me weten! Stuur een mailtje aan p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Peter Bloemendaal
bestuurder CNV Vakmensen
E p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl