Alle diensten

Kaderacademie

Als geen ander beseft CNV Vakmensen hoe belangrijk kaderleden zijn voor het vakbondswerk. Op dit moment zijn maar liefst 5.000 vrijwilligers in allerlei kaderfuncties actief. CNV Vakmensen wil hen zo goed mogelijk voorzien van kennis en vaardigheden voor hun belangrijke taak. Dat doen we via onze Kaderacademie, die gratis trainingen en vaardigheidsworkshops verzorgt.

De Kaderacademie biedt 15 verschillende trainingen (gratis) aan:

1. Mastertraject

Het Mastertraject bestaat op zijn beurt uit een vijftal losse trainingen:

Je volgt deze trainingen samen met kaderleden uit andere bedrijven en sectoren. Zo hoor je meteen hoe het eraan toegaat in andere branches en bouw je bovendien aan je vrijwilligersnetwerk. Heb je alle 5 de trainingen gevolgd, dan ontvang je tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat Masterkaderlid.

Mastertraject

Wil je meer weten over het mastertraject om het certificaat Masterkaderlid te kunnen halen? Neem dan contact op met de Kaderacademie per mail: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

2. Speciaal voor OR-leden: OR Netwerkcafé

Jij zit namens CNV Vakmensen in de ondernemingsraad. Dat doe je vanuit een bepaalde overtuiging. Hoe leuk en leerzaam is het dan leden te ontmoeten die bij andere bedrijven ook namens het CNV in de OR zitten. Daarom organiseert CNV Vakmensen OR netwerkcafés. Bijeenkomsten voor ontmoeting, het delen van kennis én netwerken.

Uiteraard kun je met vragen altijd een beroep doen op jouw vakbondsbestuurder (in MijnCNV of op de cao-pagina van jouw cao kun je zien wie je vakbondsbestuurder is).

3. Trainingen open inschrijvingen

CNV Vakmensen biedt ook inhoudelijke en vaardigheidstrainingen. De trainingen zijn gericht op jouw kaderwerk en je volgt ze samen met kaderleden uit andere sectoren.

Inschrijven

Alle kaderleden staan geregistreerd. Zij krijgen via e-mail bericht van ons wanneer ze zich kunnen inschrijven voor de trainingen (behalve de maatwerktrainingen). Geef dus je actuele e-mailadres aan ons door. Via de website kun je je vervolgens inschrijven. De trainingen in het Mastertraject worden 2x per jaar gegeven, in het voor- en in het najaar.

Gratis
Het volgen van de trainingen van de kaderacademie is voor jou als kaderlid gratis. Ook kun je, als dit volgens de cao mogelijk is, vakbondsverlof aanvragen voor het volgen van de trainingen. Voor vragen of met ideeën kun je mailen naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.