Leden stemmen in met eindbod Grafimedia cao

Na een verlengde stemming heeft uiteindelijk een (kleine) meerderheid van de leden ingestemd met het eindbod van werkgevers voor de nieuwe Grafimedia cao. Aan de ene kant is dat positief. Er ligt nu in ieder geval een nieuwe cao, met een aantal belangrijke afspraken. Maar de marges waren wel erg klein.

Belangrijk signaal
Tijdens de eerste ronde staakten de stemmen. Omdat slechts een klein percentage van de leden had gereageerd, hebben we de stemming verlengd. Gelukkig hebben toen nog veel leden hun stem uitgebracht. Uiteindelijk heeft in totaal 54% van de leden vóór gestemd en 46% tegen,  met de hakken over de sloot dus. Daarmee geven de leden een belangrijk signaal af. Volgende keer moeten we toch echt een beter, breder gedragen resultaat zien te bereiken.

Hoe nu verder?
De komende periode gaan we aan de slag om de afspraken die we hebben gemaakt in de cao op te nemen. Vooral de ouderenregeling – die het mogelijk maakt om eerder te stoppen met werken – moet verder uitgewerkt worden. Zo moeten we bijvoorbeeld nog gaan bepalen wat als een ‘zwaar beroep’ geldt. We verwachten dat daar in het tweede kwartaal meer duidelijkheid over komt. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Kaderleden gezocht!
Uiteindelijk zijn we afhankelijk van onze kaderleden: zij zijn onze ogen en oren op de werkvloer, zij weten wat er echt speelt in branche. De laatste tijd hebben we van behoorlijk wat kaderleden afscheid moeten nemen. Sommigen zijn met pensioen gegaan, anderen hebben de branche om andere redenen verlaten. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe kaderleden. Wil je meer invloed over je eigen arbeidsvoorwaarden? Wil je meehelpen om volgende keer een goede cao af te sluiten? Meld je dan aan als kaderlid! Neem contact op met bestuurder Peter Bloemendaal om de mogelijkheden te bespreken.

Peter Bloemendaal
bestuurder
M 06 20 47 18 87
E p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl