Wat wil jij in de eerste Envalior cao?

Dag DSM, hallo Envalior. Voor jou breekt een nieuwe periode aan. Want de afsplitsing van DSM DEM is een feit en je bent nu sinds enkele maanden medewerker van Envalior. De enige link die je nog hebt met je oude werkgever is de DSM-cao. Maar als die op 30 september 2023 afloopt, gaat ook die verdwijnen en krijg je een eigen Envalior cao. Daarom willen we jouw input.

Start cao-onderhandelingen

In augustus zullen de onderhandelingen gaan beginnen. Wij willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je nieuwe cao. Waar moeten we bij de onderhandelingen op inzetten? Vul daarom de volgende enquête in.

Klik hier om deze enquête in te vullen.

Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet de enquête invullen: https://q.crowdtech.com/_ZpfONogAkWkw4RUkAyK8w.
Je kunt de enquête invullen tot en met vrijdag 7 juli 12.00 uur.

Bijeenkomsten
De enquête moet een eerste inzicht geven in de wensen van jouw en je collega’s. Daarnaast willen we twee fysieke bijeenkomsten en een digitale bijeenkomst houden om met jullie in gesprek te gaan. 
De fysieke bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdag 13 juli in Stein:
Locatie: Brasserie Steinerbos, steinerbos 1, Stein
Wanneer: donderdag 13 juli
Tijdstip: 12.00 uur n 16.00 uur.

Teamsmeeting
De digitale bijeenkomst is op donderdag 13 juli om 18.00 uur. Om deel te nemen aan de teamsmeeting, klik hier.

Optieregeling
Ook willen we je melden dat we de compensatie voor de DSM optieregeling niet zijn vergeten. We hebben de werkgever opgeroepen om snel met de vakbonden om tafel te gaan om dit heikel thema te regelen. Wordt vervolgd.
 
Vragen?
Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je een mail sturen. 

Kadergroep
Daarnaast kun je ook met je opmerkingen terecht bij kaderleden Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen). Ate en Mans zullen mij tijdens de komende cao-onderhandelingen ondersteunen. Mocht je zelf ook meer voor onze beweging willen doen? Wil je ook kaderlid worden, zodat we nog sterker worden bij Envalior? Laat het dan weten. 

Voorstellenbrief
De uitkomsten van de enquête en de andere input die we krijgen, zullen we verwerken in de voorstellenbrief.

Samen sterk
Voor jouw en je collega’s is het een spannende tijd. Na jaren bij DSM te hebben gewerkt, heb je nu een nieuwe baas. Hoe ziet de toekomst van Envalior eruit? Gaat er iets veranderen? Het blijft op dit moment gissen. CNV Vakmensen blijft de ontwikkeling binnen het bedrijf op de voet volgen. Alleen met een sterke achterban kunnen we invloed blijven uitoefenen. Langs deze weg roep ik je daarom op om het gesprek met je niet georganiseerd collega’s aan te gaan. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond en vraag ze lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen. Het gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden.
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Mede namens Ate van Hooff en Mans Hogenberg.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error