Update status cao PPG Packaging Coatings B.V.

Het lijkt erop dat de acties van de afgelopen weken effect beginnen te sorteren. Eerder al gingen de vestigingen in Uithoorn, Tiel, Hoogeveen, Den Bosch en Amsterdam meerdere keren plat en natuurlijk wordt dat door het bedrijf niet gewaardeerd. De stemming aan de poort is goed en jullie hebben duidelijk gemaakt wat jullie als resultaat van deze acties willen zien.

Dit weekend heeft dat ertoe geleid dat jullie directie een nieuw bod heeft uitgebracht. En weliswaar komt zij ons als onderhandelingsdelegatie een eind tegemoet, maar niet zover dat we het voldoende inschatten om aan jullie ter stemming voor te leggen. Overigens is dat ook niet zover als dat we aan de directie hebben aangegeven wat nodig is om het wél aan jullie voor te leggen. Kort samengevat: men begint te begrijpen dat er bewogen moet worden, maar doet dat vooralsnog niet voldoende. We hebben de directie dit inmiddels laten weten. Kennelijk heeft men nog een klein zetje nodig.

En dat zetje gaan we geven. Volgende week strijkt jullie hoogste baas uit de VS, met zijn gevolg inclusief de hele Europese top in Nederland neer. Een uitgelezen mogelijkheid om aan jullie CEO te laten zien wat jullie vinden van de huidige gang van zaken. We gaan er voor zorgen dat de heer Knavish een warm welkom zal worden geheten. Over het programma en dergelijke worden jullie zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Uiteraard zouden we het nóg prettiger vinden wanneer de directie vóór volgende week helemaal doet wat we haar al een tijdje influisteren en niet een beetje. Maar dat hebben we helaas niet in de hand. Vooralsnog is het dus nog even de kiezen op elkaar. Vandaag gingen de collega’s in Den Bosch voor een hele week uit de lucht en morgen komt daar nog een andere vestiging bij.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Houd ajb je mail de komende dagen in de gaten!

Mede namens de onderhandelingsdelegatie.

Chantal van Binsbergen 
bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 3651 7437
E c.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl

Jan-Willem Brinkhorst
kaderlid CNV Vakmensen

                       

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error